RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Тодор Попов: Това, което видях в София, не бива да се случва в Пазарджик
Пазарджик
В края на днешното извънредно заседание на местния парламент кметът на община Пазарджик Тодор Попов информира съветниците за предприетите мерки във връзка с неразпространението на коронавируса. Пред тях той каза:

"България избра, и аз считам че е разумно, да предприеме една тактика, която е малко по-агресивна във връзка с разпространението на covid-19, като Националният оперативен щаб сведе до знанието на всички, в това число и до кметовете на общини. Ние сме на първа линия на практика от хората. Като казвам "ние", имам предвид, аз, вие и всички хора, представители на държавни институции, които трябва да направим необходимото, за да спазваме тези правила. Разбира се и да даваме личен пример.
На базата решението, което излезна, всъщност на няколко вече решения, тъй като обстановката се променя твърде динамично, в днешния ден съм издал заповед, с която се забраняват всички публични прояви, на които се събират хора. Отнася се до сферите на културата, спорта и всякакви други прояви - концерти, театри, галерии, музеи. Това ще бъде сведено до знанието на абсолютно всички заинтересовани - спортни клубове, културни организации и т. н. Още миналата седмица ние предприехме действия, с които ограничихме работата на пенсионерските клубове. В днешния ден ще бъдат раздадени дезинфекционни материали на кметовете на селата плюс маски. За да може, който има желание, да ги получи от кмета на съответното населено място. Заповедта е със срок до 29 март.
За съжаление, ще затворим всички спортни зали, басейни и дейности. Тренировъчният процес също се отменя, с изключение на двата представителни отбора - на футбола и волейбола. Защото все още самите федерации не са казали ясно какво ще се случва. Предполагам, че до края на тази седмица ще има повече яснота и в техните графици.
Искам да помоля всички наши съграждани , първо, да не изпадат в паника. Тези, които имат карантинен период, нека да си стоят вкъщи. Тези, които почувстват някакви неразположения, да потърсят лекарска помощ. Тези, които се чувстват здрави, в крайна смета животът не може да спре, трябва да ходят на работа. Всички трябва да осъществяваме своите задължения, при спазването на всички изисквания.
Сега времето е хубаво, идва пролет, спокойно можем да се поразходим в парковете, но да избягваме масови събирания. В крайна сметка, необходимо е отговорно поведение.
Всички сме наясно, че трябва да минем един период, никой не може да каже колко дълъг ще бъде той. Нека спазваме разпоредбите, да бъдем отговорни и да се опитаме заедно да се справим с това предизвикателство. Защото това го правим за самите нас, за нашите близки, за по-възрастните хора и за Пазарджик. Но да не бъде свързано с паники, презапасяване и т. н. Гледките в София бяха ужасни, това в Пазарджик не бива да се случва. Трябва да пренаредим ежеднтевието си към новите условия. Не е чак толкова трудно и чак толкова сложно.

Затова ви благодаря, че в днешния ден вие дойдохте тук. Това е иличен пример Трябва да показваме, че когато имаме такава заплаха, ние трябва да сме единни. Дано обаче това не отшуми с отшумяването на болестта.
Детските градини и училищата сме ги затворили за срока на заповедта - един месец. За другите неща е до 29 март. Нека да видим как ще се развие ситуацията и ще преценяваме. 
Чрез патронажите и БЧК ще се погрижим и за възрастните. Разбрали сме се храните от детските градини чрез тях да раздадем на хората безплатно. В Общината има достатъчно дезинфектанти. Фирмите на градския транспорт дезинфекцират всеки автобус и тролейбус при всяко минаване през депото. Раздадени са маски и дезинфектанти  на Центъра за обслужване на граждани и данъчното.

Болницата има готовност. Разговарял съм с д-р Темнилов, Инфекциозното отделение е готово да поеме евентуални случаи. Оборудвано е с всичко необходимо.

На този етап не се налага да се вземат някакви действия, свързани с извънредното разходване на общински средства. Следим ситуацията и действаме на базата на указанията, които ще получаваме от Националния кризисен щаб.
Единственото, което моля вас и гражданите чрез медиите, е да бъдем по-дисциплирани!"
   
 
 
 
 Тази страница е видяна: 2973

 Публикувано от: pamedia на Monday 16 March 2020 - 17:10:37

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Тодор Попов: Сега трябва да се говори за това какво ще се случва в следващия планов период
Искам да изкажа личното си мнение по отношение на това, което снощи видях
Искам чрез вашата медия да изкажа личното си мнение по отношение на това, което снощи видях
Тодор Попов: Няма по-смислено нещо от това човек да бъде полезен за мястото, в което живее, и за хората, които са около него
Проф. Величко Минеков: Аз съм трогнат от това, което виждам и от това, което чувам
Тодор Попов: Няма да изневеря на себе си и няма да се откажа от това, което правим и сме доказали, че го правим добре
Тодор Попов: Санирането продължава от следващата година, ние в Пазарджик първи поискахме това
ХДП: Да върнем вярата, че всичко, което се случва, зависи изцяло от нас. Кризата е и духовна. Отличава ни избраният път за изход от нея
Тодор Попов: Всичко, което е днес България, излиза от Словото!
Тодор Попов към учениците от Спортното училище: Всичко, което правим, е за да създаваме победителиТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.2717 сек., 1.2239 от тях за заявки.