RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Тодор Попов към учениците от Спортното училище: Всичко, което правим, е за да създаваме победители
sp20201022.jpg

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети Пазарджик за началото на строителството на нова спортна зала в Спортното училище


В Спортното училище в Пазарджик беше направена първа копка на нова спортна зала. Проектът е съвместен между община Пазарджик и държавата и цели да осигури модерна база за учениците, подготвящи се в различни видове спорт.
„След 100 дни ще се радвате на едно ново съоръжение” – с тези думи министър Кралев се обърна към учениците и техните треньори и изказа благодарността си за съвместната работа с Община Пазарджик: „Искам да благодаря на кмета г-н Попов за това, което прави за спорта в Пазарджик, затова и ние ще подкрепим неговите усилия, за да може спортната инфраструктура да стане по-добра и вие да практикувате любимите си спортове. Това е един съвместен  проект между държавата и общината, които инвестират поравно средства в нова зала за спорт. Искам да кажа и няколко добри новини за Пазарджик. Вече има избран изпълнител за строеж на нов физкултурен салон в Професионалната гимназия по хранителни и химични технологии. В Пазарджишка област има още два проекта - в Панагюрище в училище „Нешо Бончев” и в училището в с.  Драгиново, където ще имаме нови физкултурни салони До 6 месеца те ще бъдат завършени, а до 2-3 дни ще бъде избран изпълнител и на проект, който започнахме заедно с Община Пазарджик – за реконструкция на залата за волейбол в комплекс „Васил Левски”. Отделно мислим и за климатизация на залата по художествена гимнастика. И пак искам да благодаря на г-н Попов – там, където общините работят ние сме плътно до тях да помагаме, за да се подобрява спортната инфраструктура”, заяви министър Красен Кралев и пожела успех на изпълнителите на проекта и на младите спортисти, които след това ще тренират в залата.
sp20201022a.jpg Участието на Община Пазарджик в изграждането на новата спортна зала в Спортното училище е в размер на 1 милион 270 хиляди лева. „Вървим последователно в надграждането на това, което сме казали, че е приоритетно за нас и по ангажиментите, които сме поели. Това е първата зала, която ще стартираме. Залата ще е спортно-тренировъчна за много видове спорт. Горд съм със Спортното училище, защото за три години и половина то стана много желано за учениците. Горд съм с това, че възпитаниците му във всички състезания заемат призовите места. Само за два месеца и половина, през летния период, Пазарджик има 36 шампиона в държавни първенства от 12 вида спорт”, съобщи кметът на Пазарджик Тодор Попов. Той поздрави учениците за усилията и за успехите им.

„Нашата амбиция като местна общност е да сме градът с най-добра спортна инфраструктура и с най-много шампиони. Така че вярваме във вас и всичко това го правим, за да може всички ние като граждани да имаме повече самочувствие, да имаме увереността, че сме успешни, че създаваме победители, че създаваме амбициозни хора, които знаят, че най-добрият начин да постигнеш успех е да го постигнеш сам и зад този успех те знаят, че стоят труд, лишения, амбиция и тренировки”, каза още кметът на Пазарджик.

Той благодари на министър Кралев за партньорството от страна на държавата и за личната му подкрепа за проектите, които се реализират в Пазарджик и региона. Тодор Попов съобщи още, че догодина започва реновацията на Спортната зала в Зоната на здравето, за което има уверението от министър-председателя, че до края на този месец ще бъде осигурено финансирането в размер на 1,5 милиона лева, за да стартира процедурата за избор на изпълнител, която трябва да приключи до началото на февруари. С това до зимата на 2021 г всички спортисти вече ще имат зали, в които да тренират при лошо време, съобщи още Тодор Попов. Заедно с министъра на младежта и спорта те дадоха начало на строителните дейности в двора на Спортното училище.

sp20201022b.jpg


Тази страница е видяна: 914

 Публикувано от: pamedia на Thursday 22 October 2020 - 16:18:49

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Тодор Попов: Няма да изневеря на себе си и няма да се откажа от това, което правим и сме доказали, че го правим добре
Тодор Попов: Всичко, което е днес България, излиза от Словото!
Тодор Попов: Започваме изграждането на нова зала в Спортното училище
Тодор Попов: Искахме шампиони - имаме ги! Искаме масов спорт - създаваме условия.
Учениците от Спортното училище участваха в редица прояви, посветени на борбата с агресията между подрастващите
Тодор Попов: Днес правим поредната стъпка към дългосрочното и трайно управление на отпадъците в региона
Тодор Попов: В кампанията очаквам всичко, но ние говорим с делата си!
Тодор Попов: Това, което видях в София, не бива да се случва в Пазарджик
Тодор Попов: Заплатите на кметовете на кметства са по норматив на държавата. За 10 години 10% е най-малкото, което те заслужават
Тодор Попов: Само заедно можем да постигнем онова, което искаме, да браним и отстояваме постигнатотоТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.3839 сек., 1.2928 от тях за заявки.