RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Тодор Попов: Заплатите на кметовете на кметства са по норматив на държавата. За 10 години 10% е най-малкото, което те заслужават
Пазарджик

Без дебат, без въпроси и със солидно мнозинство от 32 гласа „за“, 3 „против“ и 4 „въздържали се“, общинските съветници гласуваха увеличение с 10% на заплата на кмета на Община Пазарджик и на заплатите на кметовете на кметства. Главният финансист на общината Георги Гайдаров обясни, че в правомощията на съветниците е да определят възнагражденията на кметовете, а средствата за това са определени в Закона за държавния бюджет на Република България за 2019 г, където е заложен лимит от 507 хиляди лева за увеличението на заплатите. Това позволява увеличение на възнагражденията с 10%.


Кметът Тодор Попов обясни, че това са предвидени в бюджета целеви средства и по отношение на заплащането община Пазарджик държи умерена линия в рамките на средното за страната. Заплатата на кметовете на кметства не е увеличавана от 10 години и увеличението с 10 % е най-малкото, което те заслужават, допълни кметът. Според него по темата не бива да се подхожда популистки, защото „популизмът е по-лош и от алкохолизма“ и с тези неща не бива да се злоупотребява. В отговор на отправена вчера към него критика от общински съветник, че заплатите на кметовете и общинските съветници не бива да се вдигат, защото заплатите на работещите не са достатъчно големи, кметът уточни, че той не е работодател на всички работещи в общината и именно ангажимент на бизнеса в Пазарджик е да увеличава възнагражденията, а негов ангажимент е да се погрижи за възнагражденията на работещите в администрацията. Тази година са предвидени средства и за увеличение на заплатите в „Ансамбъл Пазарджик“ и Симфоничния оркестър.

Кметът посочи и няколко цифри за сравнение. Максималната заплата, която според приетото с Държавния бюджет той може да получава е 4500 лв, а гласуваната днес заплата е 2530. С много по-високи възнаграждения са кметовете на далеч по-малките общини Пещера, Велинград и Панагюрище. С приетото днес увеличение кметовете на кметства ще получават заплати от 680 до 1130 лв.
Тази страница е видяна: 2084

 Публикувано от: pamedia на Thursday 28 February 2019 - 16:49:50

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Кметовете ще искат 5-6 млн. лв. за увеличение на заплатите в общинските администрации, не са променяни от 7 години
Кметът Тодор Попов, съветници и кметове на кметства в Пазарджик положиха клетва
Държавен архив – Пазарджик:
111 години от обявяване Независимостта на България – епохално събитие, с което държавата ни се завръща на картата на независимите европейски държави
Тодор Попов: Всичко, което е днес България, излиза от Словото!
Тодор Попов: Новият квартал на Пазарджик е пример за добро сътрудничество между държавата и местната власт
С кметовете на кметства започва обсъждането на бюджета
Тодор Попов: Това, което видях в София, не бива да се случва в Пазарджик
Тодор Попов към учениците от Спортното училище: Всичко, което правим, е за да създаваме победители
Тодор Попов: Само заедно можем да постигнем онова, което искаме, да браним и отстояваме постигнатото
Съветниците ще гласуват тазгодишните заплати на кмета на община Пазарджик и кметовете на кметстваТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.8458 сек., 1.7756 от тях за заявки.