RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Тодор Попов: Започваме изграждането на нова зала в Спортното училище
Пазарджик
Кметът на Пазарджик Тодор Попов подписа договор за изграждането на дългоочакваната зала в двора на Спортното училище.
„ Днес е още един добър ден за нашия красив град, защото подписахме договор с нашите дългогодишни партньори - "Томов трейд" ЕООД  и  заедно ще изградим спортната зала. Тя е първата от тези, които обещахме и ще се позиционира в двора на Спортното училище. Надявам се в най-скоро време да стане факт, защото нашите спортни клубове имат нужда от това. Радвам се, че това се случва в годината, в която Пазарджик е обявен за Европейски град на спорта, защото това е атестат за всички нас и ние неотклонно вървим стъпка по стъпка към изпълнение на ангажиментите към спортуващите млади хора“,  сподели кметът на Пазарджик след подписването на контракта.
Той поясни, че "Томов трейд" е доказан строител, основен изпълнител на два големи проекта в Пазарджик - изграждането на завода на "КОСТАЛ" и  базата на "АРИЕТЕ". Следващата или по-следващата седмица, когато фирмата е готова с проектирането, ще бъде направена първата копка.
„Залата ще бъде учебно-тренировъчна. Ще има места за 200 души публика. Там ще се провеждат  състезания по различни видове спорт и ще се използва за всички ученически мероприятия. Ще бъдат настанени голяма част от спортните клубове, които през зимата тренират във  физкултурни салони, което създава неудобства. Основното и предназначение обаче ще е за учебно-тренировъчния процес“, категоричен е Попов.
„На втория етап ще бъде изградена още една зала - в Зоната на здравето, през следващата година. Тогава ще започне  и изграждането на открития плувен басейн, по-известен като "Балона". Очаквам до лятото той да бъде готов, за да се ползва от спортните клубове и гражданите.
Със залата в Спортното училище решаваме един  важен въпрос и след като бъде построена и другата зала, ще сме готови изцяло с базовата инфраструктура, която ни е необходима за развитието на спорта в нашия град. Така, както сме казали и обещали, защото това е един от моите приоритети“, каза още Тодор Попов.
Проектираната сграда ще бъде на един етаж, на който ще са разположени физкултурен салон, съблекални за мъже, жени и хора в неравностойно положение, помещения с душове, общи помещения и фитнес зала. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 100 календарни дни от получаване на строителното разрешително.


 
 
 
 
 


Тази страница е видяна: 1890

 Публикувано от: pamedia на Thursday 17 September 2020 - 17:06:54

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Тодор Попов: Започваме изграждането на нова детска градина в село Главиница за над 1 милион лева
Тодор Попов: Започваме ремонт на покрива и фасадата на Спортната зала. Тя ще добие нов съвременен облик
Тодор Попов към учениците от Спортното училище: Всичко, което правим, е за да създаваме победители
Тодор Попов: Започваме санирането на още 21 жилищни сгради
Тодор Попов: Започваме модернизация на уличното осветление в Пазарджик
Тодор Попов на среща с жителите на Црънча: Започваме следващата седмица
Тодор Попов: Започваме важни дейности по рехабилитация на пътната инфраструктура в Пазарджик
Тодор Попов: Започваме реновиране и на Градската градина, за да отговорим на очакванията на хората
Тодор Попов: След отмяна на извънредното положение започваме саниране на малките сгради
Тодор Попов: Започва изграждането на кръгово при разклона за Мало Конаре и ОгняновоТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6372 сек., 1.5142 от тях за заявки.