RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Тодор Попов на среща с жителите на Црънча: Започваме следващата седмица
Пазарджик
Кметът на Пазарджик се срещна в късния следобед днес с жители на Црънча, на която присъства и кметът на селото Ангел Руков. Тодор Попов обясни причините за посещението си:

"Тук съм, първо,  за да изразя подкрепа за кмета. Защото той е спечелил доверието на хората от селото. Аз стоя твърдо зад него и моля да няма сптекулации.
 
Втората тема, по която пак чувам, че се спекулира, е  "Какво се случва с дарението за Црънча"? Кратко и ясно, какво правим от тук-нататък, за да няма недорузамения. И какво аз съм консултирал с дарителя, за да бъде леко променено. Защото неговото първоначално желание беше тези пари да отидат само и единствено за парк. Но с кмета и нашите партньори от Съвета за развитие на Црънча обсъдихме и няколко други неща, които трябва да направим, защото те са важни за селото.
Месец, месец и нещо ни отне проектирането на парка. Забави ни не само епидемиологичната обстановка, но и собствеността на територията, на която има частично общинска, държавен горски фонд, има и частни имоти. Нашите специалисти трябваше да огледат как да бъде позиционирано парковото пространство, за да не пречи и на частните имоти нагоре.
Проектът на парка е готов, другата седмица ще го предоставя на кмета и който има желание може да го види при него. Ще стартираме дейностите още в понеделник.
Искам да направим поливна система на стадиона, да монтираме пейки и да пооправим входа му. Ще купим и една косачка, но не от най-скъпите, за да може да се поддържа и да стане и там едно хубаво място, защото момчетата го заслужават.
Другото нещо, което искам да направим, е читалището. Да ремонтираме покрива, стълбището и парапета. Това сме го консултирали с кмета.
Иска ми се да направим и едно футболно игрище с изкуствена настилка в двора на училището."

Жителите на Црънча припомниха, че то е било обещано по-рано.Тодор Попов каза още, че сред вижданията му е необходимо да се направят и още две детски площадки, а съществуващите други две - да бъдат обновени. Както и да бъдат ремонтирани две стаи от първия етаж на училището. Кметът на селото Ангел Руков отбеляза, че там е необходимо да се направи и тоалетна, за която имало подходящо помещение.


"Така че това беше причината за тази забава", обобщи Тодор Попов. Той съобщи, че част от средствата от дарението ще бъдат преведни на кметството, за да може  кметът да организира дейности, които могат да бъдат извършени от местни майстори, а друга - през Общината.

Аз считам, живот и здраве, че до края на лятото трябва да сме готови. Срещнах се и получих одобрение от дарителя, че част от средствата може да се изразходят и за други неща. и започваме да действаме. Не искам да става така, че от един хубав жест, някои хора се опитват да внушат, че аз крия парите от Црънча или не искам да ги дам.
Днес е събота, благодаря ви, че дойдохте да се видим, за да си кажем всичко това очи в очи. Защото ми омръзна от интриги и спекулации. Някои хора постоянно търсят  под вола теле. Няма и няма да има. Започваме от следващата семица, декларира кметът на Пазарджик и добави, че през тази гоина ще бъдат направени и две улици в селото.

Разговорът на Тодор Попов с жителите на Црънча продърлжи почти два часа в центъра на селото.
 Црънча
 
 
 


Тази страница е видяна: 957

 Публикувано от: pamedia на Saturday 04 July 2020 - 21:21:20

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
На среща при кмета Тодор Попов ген. Матеев пое ангажимент за график на полигона в Црънча
Тодор Попов: Започваме санирането на още 21 жилищни сгради
Тодор Попов: Започваме модернизация на уличното осветление в Пазарджик
Тодор Попов: Започваме изграждането на нова зала в Спортното училище
Тодор Попов: Следващата ни цел е нашите спортисти да бъдат №1 във всички спортове
Тодор Попов: Започваме важни дейности по рехабилитация на пътната инфраструктура в Пазарджик
Тодор Попов: Започваме реновиране и на Градската градина, за да отговорим на очакванията на хората
Тодор Попов: След отмяна на извънредното положение започваме саниране на малките сгради
Тодор Попов: Санирането продължава от следващата година, ние в Пазарджик първи поискахме това
Тодор Попов: Започваме изграждането на нова детска градина в село Главиница за над 1 милион леваТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5973 сек., 1.4952 от тях за заявки.