RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Тодор Попов: Санирането продължава от следващата година, ние в Пазарджик първи поискахме това
Пазарджик
Националната програма  за енергийна ефективност ще продължи през следващата година, обяви кметът на Пазарджик на среща с живеещите в санирания блок на ул. "Свобода" №15  по повод приключването на строително-монтажни работи, свързани с рехабилитация и обновяването на сградата.
„От информацията, която имам и от разговорите, които сме провели, знам, че това ще стане чрез европейските средства, които ще получим по Националния план за възстановяване и развитие до 2023 година. Заделени са близо 5 млрд. лв. за саниране и енергийна ефективност на публични и частни жилищни сгради. За 2016 г. в Пазарджик имаме 76 сдружения на собствениците, които са одобрени, т.е. за следващата година ние ще имаме възможност да работим по 76 сгради по Националната програма“, посочи Тодор Попов. Той поясни, че самоучастие няма да се изисква, ще могат да се обновяват и къщи в населените места и да кандидатстват сдружения, регистрирани след 2016 г.
„Европа провежда политика, която предвижда до 2028-2030 г. да няма несанирана публична и частна сграда в ЕС, така че за това регулярно ще бъдат отделяни средства. Изключително съм щастлив, че тази програма се възстановява, защото хиляди пъти съм повтарял, че тя има само положителни ефекти. Ние в Пазарджик бяхме първите,  които направихме подписка за продължаването и. Считам, че това ще бъде една стъпка в правилната посока за задвижването на икономиката. Защото в тази дейност са заети десетки и стотици хиляди хора. Това ще се отрази неминуемо на икономическата активност след пандемията.“, категоричен е Тодор Попов.
Мерките   за енергийна ефективност на сградата на ул. "Свобода" №15 са на стойност 239 301,45 лв. без ДДС. Извършени са строително-монтажни работи, свързани с рехабилитация и обновяване на многофамилната жилищна сграда, в това число ремонт на покрив, вклполагане на хидроизолация и топлоизолация; подмяна на дограма; полагане на топлоизолация на стени и подове; подмяна на стълбищно осветление; изграждане на мълниезащитна и заземителна инсталации. За подобряване на достъпа на хора с увреждания, в съответствие с нормативните изисквания  за осигуряване на достъпна среда, в сградата е монтиран подемник за инвалидни колички. 
Кметът на Пазарджик увери живеещите, част от които се оплакаха от незавършени ремонтни дейности по терасите, че това ще стане по най-бързия начин. " По принцип не плащаме на фирмите, докато не си свършат работата, така че те самите имат интерес да отстранят нередностите. Искам да успокоя нашите съграждани, че до една седмица тези дейности ще бъдат извършени", увери Тодор Попов.


ПазарджикПазарджикТази страница е видяна: 1083

 Публикувано от: pamedia на Thursday 05 November 2020 - 15:08:29

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Тодор Попов: Промяна в концепцията за местните такси и данъци ще има при всички положения следващата година
Тодор Попов: До 10 юни в Пазарджик започва санирането на малките сгради
Тодор Попов на среща с жителите на Црънча: Започваме следващата седмица
Тодор Попов: Следващата ни цел е нашите спортисти да бъдат №1 във всички спортове
Тодор Попов: Това, което видях в София, не бива да се случва в Пазарджик
Тодор Попов: Започваме санирането на още 21 жилищни сгради
Тодор Попов: За санирането на панелките трябва да предложим работещо решение
Тодор Попов: Община Пазарджик продължава работата си по важни инфраструктурни проекти
Тодор Попов връчи на Бойко Борисов подписката с искане за продължаване на санирането
Тодор Попов: Санирането на поредните 14 жилищни сгради е хубав щрих в модерния изглед на града ниТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6887 сек., 1.5832 от тях за заявки.