RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Тодор Попов: Община Пазарджик продължава работата си по важни инфраструктурни проекти
 Пазарджик
„Служителите в Община Пазарджик преработват календара на планираните през пролетта събития, които няма да се състоят заради извънредното положение. Част от планираните за март и април спортни прояви ще ги реализираме през есента. Това се отнася и за културните прояви. Април месец е по принцип цветът на нашата културна палитра, но съм убеден, че това, което сме замислили, ще намерим начин да го реализираме до края на годината“, заяви кметът на общината Тодор Попов.
В условията на извънредно положение дейностите по инфраструктурата на Пазарджик продължават. Работи се в Зоната на здравето, както и по новото игрище. Освен санирането на малките блокчета, другият голям проект, който предстои да бъде реализиран, е новото улично LED осветление. „До края на месец април очаквам проектът да бъде одобрен и ще обявим обществена поръчка за изпълнител, той ще бъде избран до края на юни, а до септември ще имаме реализиран първи етап от проекта, който включва подмяна на осветлението  по основните пътни артерии в град Пазарджик. Това ще промени качеството на уличното осветление и ще ни спести немалко пари“, коментира Тодор Попов.
 Сред големите обекти, чиято реализация предстои, са помощната зала в двора на Спортното училище и ремонтът на зала „Хебър“. „Този проект ще се реализира с целеви средства по т. нар. Норвежки проект. До края на април министерството на икономиката ще открие мярката и ще даде насоки. Ние сме готови с проекта и ще кандидатстваме, ремонтът ще е през зимните месеци, за да може догодина през пролетта да сме готови“, заяви още кметът на Пазарджик.
Тази година ще започне и изграждането на приют за самотни възрастни хора.  Това ще е социална услуга, за която Общината ще кандидатства финансирането да е за държавно делегирана дейност. Приютът ще се намира в Пазарджик, в района на улица „Болнична“, а реализацията на проекта ще е по програма „Региони в растеж“.
Община Пазарджик изпълнява всички дейности и услуги за гражданите и бизнеса и в условия на извънредно положение. „Искам да Ви уверя, че Общината прави необходимото всички системи и услуги да функционират нормално. И тук искам да помоля нашите съграждани и собствениците на фирми също да бъдат коректни към местния бюджет. Ако всички спрем да плащаме местните си данъци и такси, може да се наложи след време да редуцираме част от системите, а това не е желателно, затова апелирам към всички да бъдем солидарни и към местната си общност и да не застрашаваме обществените услуги“, апелира Тодор Попов.
Кметът на Пазарджик Тодор Попов коментира, че пандемията и извънредното положение са променили календара на хората, на бизнеса и на институциите, но в същото време сподели оптимизма си, че след Великден животът ще започне да се връща в нормалния си ритъм.

Пазарджик

         

Тази страница е видяна: 990

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 14 April 2020 - 16:54:41

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Тодор Попов: Изключително горд съм, че Пазарджик е пример за добро партньорство в реализирането на важни проекти за града ни
Тодор Попов: Започваме важни дейности по рехабилитация на пътната инфраструктура в Пазарджик
Текущото състояние на стратегически важни за Пазарджик проекти
Първа копка на мащабни инфраструктурни проекти в Сърница
Тодор Попов: Санирането продължава от следващата година, ние в Пазарджик първи поискахме това
Във Фотиново потърсиха подкрепа от Десислава Костадинова за реализирането на важни проекти
Съдът в Пазарджик продължава работата си с ученици по образователна програма
Поздрав от кмета на община Пазарджик Тодор Попов
Продължава работата по отстраняване на ВиК аварията в центъра на Пазарджик, очаква се водата да бъде пусната към 15.00 ч.
Поздрав от кмета Тодор Попов до здравните работници в община ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6049 сек., 1.4979 от тях за заявки.