RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Тодор Попов: Започваме важни дейности по рехабилитация на пътната инфраструктура в Пазарджик
Тодор Попов
Кметът на Пазарджик Тодор Попов оповести сроковете и дейностите по четири големи инфраструктурни проекти, които са в процес на реализация или се очаква скоро да стартират. „Нашите съграждани трябва да знаят какви дейности по рехабилитацията на пътната инфраструктура предстоят, в какви срокове, за да са подготвени за тези леки неудобства, които всички ще трябва да изтърпим заради предстоящите ремонти.
Първо, да кажем, че ремонтът по улиците „Свобода” и „Петър Бонев” е на финала и до края на седмицата ще бъде пуснато движението. Там дължим едно извинение на живеещите, защото месец-два не се работеше по тази улица, поради субективно-обективни причини, свързани с фирмата изпълнител, но сега всичко е наред и се надявам, че до началото на следващата седмица улицата ще бъде пусната, а маркировката ще я направим, когато времето позволява – може би към средата или края на март. Най-хубавото е, че успяхме да направим разделителна ивица и отсечката стана, така да се каже, един истински полуоколовръстен път, защото това е най-прекият пък за тежкия трафик, който идват от магистралата, минава през улиците „Петър Бонев” и „Свобода” и след това по бул. „Стефан Караджа” излиза на ул.„Пловдивска”. Този участък беше проблемен, там се събираше много вода, улицата беше запустяла, нямаше мантинели, разделителна ивица и осветление и се надявам, че ползващите този участък и фирмите, които там имат обекти, вече ще бъдат доволни”. Това каза кметът на Пазарджик Тодор Попов по първия от инфраструктурните обекти, по които се работи в момента.
В края на седмицата или най-късно в понеделник ще стартират дейностите по рехабилитацията на няколко важни и изключително натоварени улици в Пазарджик. „Проектите са готови, възлагането – също. Започваме рехабилитация от бъдещото кръгово на Бошулско шосе, по ул. „Ал. Стамболийски” до светофара на кръстовището с „Христо Ботев”, след това надясно по „Христо Ботев” до ул. „Любен Боянов”, т.е. при Регионалната библиотека „Никола Фурнаджиев”, след това към кръговото и връзваме това с околовръстния път. Целият този участък ще бъде рехабилитиран  - ще бъдат подменени бордюрите и асфалтовата настилка, като първо без да затваряме участъците ще се подменят бордюрите – това ще отнеме около месец, след това ще затворим едната част – от четирите ленти ще останат две, хората ще търпят неудобство, защото те паркират там, но е неизбежно. За две седмици ще фрезоваме и ще асфалтираме”, обеща Тодор Попов.
Той посочи и конкретни срокове: около двайсет дена ще отнеме работата по тротоарите, след това отново за около двайсет дена ще бъде затворена първо едната, а после и другата лента. „Надявам се да имаме разбиране за неудобството, което предстои, но тази рехабилитация трябва да се случи”, каза още кметът на Пазарджик.
ПазарджикТази страница е видяна: 410

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 10 February 2021 - 17:15:57

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Тодор Попов: Община Пазарджик продължава работата си по важни инфраструктурни проекти
Тодор Попов: Започваме модернизация на уличното осветление в Пазарджик
Тодор Попов: Изключително горд съм, че Пазарджик е пример за добро партньорство в реализирането на важни проекти за града ни
Тодор Попов: Започваме санирането на още 21 жилищни сгради
Тодор Попов на среща с жителите на Црънча: Започваме следващата седмица
Тодор Попов: Започваме изграждането на нова зала в Спортното училище
Тодор Попов: Започваме реновиране и на Градската градина, за да отговорим на очакванията на хората
Тодор Попов: След отмяна на извънредното положение започваме саниране на малките сгради
Тодор Попов: Започваме изграждането на нова детска градина в село Главиница за над 1 милион лева
Тодор Попов: Започваме ремонт на покрива и фасадата на Спортната зала. Тя ще добие нов съвременен обликТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7456 сек., 1.6448 от тях за заявки.