RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Тодор Попов: Започваме модернизация на уличното осветление в Пазарджик
Пазарджик
„Днес е поредния хубав ден за нашата община, защото получихме одобрение на проекта, касаещ подмяна на част от уличното осветление в града с енергоспестяващо LED осветление“, съобщи кметът Тодор Попов.
Проектът по програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност“ на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021“ включва подмяна на съществуващите 1 057 броя осветителни тела с LED осветители. Той е на стойност 1 041 949 лева и е с продължителност от 18 месеца.
„С реализацията на норвежкия проект правим крачка към модернизацията на цялото улично осветление в община Пазарджик Средствата са безвъзмездни, предоставени от Норвежкото правителство, това е безвъзмезден грант“, категоричен е кметът Тодор Попов. Той уточни, че администрацията е имала готовност с проект за подмяна на осветлението в цялата община, в това число и за населените места, но по Норвежкия проект е имало изискване за финансиране само до 600 хиляди евро.
„По стартиращия проект ще бъде подменено осветлението  на основните пътни артерии в Пазарджик в следните участъци: от началото на града при Стадиона по бул. „Г. Бенковски“ до кръговото при Спортна зала „Васил Левски“, по  ул. „Ген. Гурко и бул. „България“ до моста на Марица. От кръговото при Спортната зала по „Пловдивска“ до КАТ и след това по ул. „Стефан Стамболов“ /така нареченото Околовръстно/ до моста на Марица. От  кръстовището на бул. „Георги Бенковски“ с „Кочо Честименски“ до началото на бул. „Цар Освободител“ през моста на Марица и по  цялата ул. „Царица Йоанна“ до Гарата“, обясни Попов.
„Освен това ще бъде въведена Система за автоматизация и управление и на мониторинг на потреблението на електрическа енергия от външното осветление, а също и съоръжение за производство на енергия от ВЕИ за нуждите на външното осветление в града“, посочи още Тодор Попов.
 
„С реализацията на този проект ще се подобри качеството на уличното осветление, защото то ще е по-добро като осветяемост, но и разходите ни за електрическа енергия за осветление ще паднат наполовина“, каза кметът.
 „Ние бяхме обявили обществената поръчка предварително, под условие, тя е на приключване и до края на месеца ще бъде избран изпълнителят“, заяви Тодор Попов.
За подмяна на осветлението в останалата част от града и за населените места той посочи, че администрацията работи по два възможни варианта – единият е по проекти с европейско финансиране по Плана за развитие, а другият – чрез ЕСКО договори – договори с гарантиран резултат, при които инвестицията се поема от външен инвеститор, а Общината заплаща поетапно на база реализираните икономии. „Имаме готовност и по двата варианта, така че до 2022 г да подменим осветлението в цялата община“, убеден е Тодор Попов.


Пазарджик


Тази страница е видяна: 340

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 12 January 2021 - 17:06:29

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Министър Теменужка Петкова и Тодор Попов подписаха в Пазарджик договора за уличното осветление
Уличното осветление в Пазарджик ще се поднови с лед осветление
Тодор Попов: Започваме важни дейности по рехабилитация на пътната инфраструктура в Пазарджик
Тодор Попов: Започваме санирането на още 21 жилищни сгради
Тодор Попов на среща с жителите на Црънча: Започваме следващата седмица
Тодор Попов: Започваме изграждането на нова зала в Спортното училище
Извънредно заседание на ОбС-Пазарджик заради проекти за уличното осветление и за Център за работа с деца и приют
Тодор Попов: Започваме реновиране и на Градската градина, за да отговорим на очакванията на хората
Тодор Попов: След отмяна на извънредното положение започваме саниране на малките сгради
Тодор Попов: Започваме изграждането на нова детска градина в село Главиница за над 1 милион леваТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 2.2952 сек., 2.1607 от тях за заявки.