RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Тодор Попов: Изключително горд съм, че Пазарджик е пример за добро партньорство в реализирането на важни проекти за града ни
Пазарджик
Днес е поредният хубав ден за нашия град. Защото тези дълго чакани пътни ремонти, които ние предвиждахме, най-после са факт. Днес е ден, в който аз искам специално да благодаря, защото всички виждате, че когато институциите се обединят, могат да вършат добри и полезни неща за хората. Пазарджик е един добър пример за това. Не само по отношение на пътната инфраструктура, но и по отношение на много други проекти, свързани със социалната, спортната и всички други сфери. Аз съм щастлив, че днес сме тук всички заедно. Това каза кметът на община Пазарджик  при откриването на ремонтирания участък от републиканския път І-8  до границата с област Пловдив, който в чертите на Пазарджик включва и  бул. „Стефан Стамболов“. Той благодари на директора на АПИ Георги Терзийски, че с личното си присъствие е уважил откриването на тези важни пътни артерии в града, за цялостното му съдействие, както и на целия екип от Агенцията за направеното до тук и за това, което предстои. Малко преди това шефът на АПИ съобщи, че днес ще бъде подписано Споразумение за изграждането на дългоочаквания обходен път на Пазарджик, а Тодор Попов припомни, че до края на годината ще бъдат ремонтирани още няколко важни  важни пътни отсечки в града – от Бошулскошосе до кръговото на моста на Марица и околовръстното зад Полицейското училище .
   
Кметът на Пазарджик благодари на строителите за тяхната съвестна, отговорна, професионална и качествена работа, за цялостното съдействие на всички служители в Областна администрация и на всички, с които Общината  си партнира. „Пак казвам, изключително горд съм от това, че Пазарджик е пример за добро партньорство – не само политическо, а и чисто работно, в това ние да реализираме важни проекти за града ни. Така че заслугата е на много хора и аз държах да им благодаря лично. Защото винаги съм изповядал тази философия: който ни помага, след това му помагаме и ние.”
   
Шефът на АПИ отбеляза, че събитие като днешното е израз на политиката и разбирането на Агенцията и правителството, че дори в дни на пандемия, тежки дни, строителният и пътно-строителният бранш не трябва да спира своята работа, независимо от трудностите, независимо от забавените доставки. Той посочи, че само в този участък са вложени 23 млн. лв. от бюджета на Агенцията, а в област Пазарджик към момента са изпълнени или се изпълняват обекти на обща стойност около 100 млн. лв. Само за поддържането на републиканските пътища на територията на областта, в това число и зимното, са отделени около 5 млн. лв.
   
„Сигурен съм, че най-щастливи от новоремонтирания път ще бъдат жителите и гостите на града, които преминават по него към една от от атракциите на Пазарджик – парк-остров „Свобода”, каза в приветствието си областният управител Стефан Мирев, като подчерта, че това е  още един изключително важен инфраструктурен проект, свързан с развитието на града,   региона, с икономическата активност и подобряването на трафика.    
 
 
 Пазарджик
 


Тази страница е видяна: 696

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 23 June 2020 - 15:56:21

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Тодор Попов: Община Пазарджик продължава работата си по важни инфраструктурни проекти
Тодор Попов: Новият квартал на Пазарджик е пример за добро сътрудничество между държавата и местната власт
Във Фотиново потърсиха подкрепа от Десислава Костадинова за реализирането на важни проекти
Тодор Попов: Започваме важни дейности по рехабилитация на пътната инфраструктура в Пазарджик
Тодор Попов на откриването на Зоната на здравето: Пазарджик винаги е давал добър пример
Тодор Попов: Община Пазарджик е вече за пример и в една от най-важните теми - екологията
Тодор Попов: Денят на българската община е празник на всеки един гражданин. Горд съм, че през последните години всички ние направихме така, че Пазарджик да се развива по-добре.
Тодор Попов: В партньорство с “ЕВН България” изградихме първата фотоволтаична централа в детска градина
Текущото състояние на стратегически важни за Пазарджик проекти
Тодор Попов: Гласувам за по-доброто бъдеще на нашия град и Пазарджик да става по-добро място за живеенеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6912 сек., 1.5909 от тях за заявки.