RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Тодор Попов: Община Пазарджик е вече за пример и в една от най-важните теми - екологията
Пазарджик
Това подчерта кметът Тодор Попов при официалното откриване на инсталациите за сепариране и компостиране на отпадъци на територията на Регионалното депо край Пазарджик.
 
„Допреди 2 години тук, на една гола поляна се изхвърляха всички отпадъци и общо взето тровехме целия район години наред.  Днес имаме едно модерно депо, една модерна инсталация за сепариране и компостиране  и едно вече рекултивирано старо сметище. Неща, които преди 3 години ни беше трудно да си представим. Защото това са най-трудните проекти, които изискват усилията и професионалната работа на много хора. Защото зад всеки един успешен проект, а този безспорно е такъв, стои денонощният труд на хората“, поясни Тодор Попов.
   
Той благодари на партньорите от МОСВ,  на проектантите, на изпълнителя, както и на областния управител Стефан Мирев и директора на РИОСВ Костадин Гешев за съдействието, като отбеляза, че без методическата помощ на специалистите от екоинспекцията би било трудно  приключването този толкова сложен и отговорен проект.
  
 „Много съм горд, че имахме възможността да работим по поредния проект с вас, и неслучайно вчера министърът каза, че дават община Пазарджик по отношение на тези два проекта за пример. Така че, скъпи приятели и съграждани, община Пазарджик е вече за пример в много сфери. Не само в спорта и културата, не само в инфраструктурата, но и в една от най-важните теми - екологията. Какъв въздух дишаме, каква почва имаме, как управляваме отпадъците си, всичко това говори за интелект, отговорност и професионализъм.
Затова съм горд, че в днешния ден откриваме поредната важна и безкрайно необходима част от трайното решаване на проблема с отпадъците в нашия регион. Да благодаря, разбира се, и на всички колеги кметове от останалите общини, които също съдействаха за реализирането на този проект.
Така че, преди Коледа ние откриваме поредния важен, полезен и голям обект на територията на нашата община“, посочи Тодор Попов.
  
Областният управител Стефан Мирев подчерта, че днешното събитие е поредното доказателство за  доброто взаимодействие между местната и държавната власт, а резултатът е свързан с добруването на хората и подобряването на качеството на средата, в която живеем.
Проектът е на стойност близо 20 млн. лева и включва проектиране и изграждане на инсталация за предварително третиране на смесено събрани битови отпадъци. Система за разделно събиране и оползотворяване на зелени и биоразградими отпадъци и рециклирането им в инсталации за компостиране.
  
Така общините Пазарджик, Пещера, Батак, Брацигово, Лесичово, Септември и  Белово вече отговарят на законовите изисквания за подготовка, повторна употреба и рециклиране на отпадъчни материали, включващи хартия и картон, метал, пластмаса и стъкло от домакинствата и други подобни отпадъци от други източници за не по-малко от 50 на сто общото тегло.
ПазарджикПазарджик
Тази страница е видяна: 1051

 Публикувано от: pamedia на Monday 21 December 2020 - 16:10:10

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Тодор Попов: Да гледаме в една посока за важните и отговорни неща, които предстоят на Пазарджик
Тодор Попов на откриването на Зоната на здравето: Пазарджик винаги е давал добър пример
Тодор Попов: Новият квартал на Пазарджик е пример за добро сътрудничество между държавата и местната власт
Тодор Попов: Изключително горд съм, че Пазарджик е пример за добро партньорство в реализирането на важни проекти за града ни
Тодор Попов: Стимулираме добрия пример и сме убедени, че физическата среда променя манталитета на хората
Тодор Попов: Вие сте пример как грижата за красивата околна среда създава и добри отношения между хората
Тодор Попов: Не съм се отказал от банята, но първо ще направим една нова в квартала
Тодор Попов: Фестивалът Зимни музикални вечери "Проф. Иван Спасов" е една от визитните картички на Пазарджик
Поздрав от кмета на община Пазарджик Тодор Попов
Тодор Попов към възпитаниците на ПМГ „К. Величков”: Математическата гимназия винаги е била една от визитните картички на нашия градТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7212 сек., 1.6206 от тях за заявки.