RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Тодор Попов: Денят на българската община е празник на всеки един гражданин. Горд съм, че през последните години всички ние направихме така, че Пазарджик да се развива по-добре.
Пазарджик
Денят на българската община беше тържествено отбелязан в Пазарджик. На заседанието на Общинския съвет присъстваха много гости, сред които млади хора от Съвета за младежка политика, граждани, омбудсманът на Община Пазарджик, кметове на населени места, представители на политически партии и общински съветници.
Кметът на Пазарджик поздрави присъстващите по повод 12 октомври – Деня на българската община:
„Забързани от много други неща, особено от предизвикателствата на днешния ден, свързани със здравни, икономически, глобални, регионални и емоционални причини, забравяме, че днешният празник трябва да се празнува. Защото това е празник за всеки един от нас. Всеки един, какъвто и да е той - безработен, депутат, бизнесмен, социално слаб, служител, чиновник, културен деятел, е гражданин на някоя община. Държавата България освен географско понятие със своите административни граници е и сбор от 265 общини, които предоставят на българските граждани над 75% от публичните услуги. С изключение на здравеопазването, което е основно държавен ангажимент и на образованието - основно по отношение на менажирането, всичко останало е ангажимент на българската Община. Затова доверието в българските общини винаги е било голямо. Затова в днешния ден всички ние трябва да се поздравим и да го празнуваме, защото каквото и да си говорим, всички ние, независимо в какво качество - дали кмет, дали общински служител, дали обикновен гражданин - всеки е дал своя принос ние да сме това, което сме. Нашият град да е такъв - какъвто е, нашата община да е такава - каквато е, благодарение на всеки един от нас. Затова аз съм горд, че през последните години, благодарение на усилията на всеки един от нас ние, като общност се развиваме добре във всяко едно отношение и стъпка по стъпка с всеки изминат ден се приближаваме към това, което искаме - да живеем по-добре, да имаме повече житейски възможности, да имаме по-добри и качествени публични услуги, да имаме по-добра и платена работа и в крайна сметка, да успяваме все повече и повече. Горд съм, че успяхме да направим така, че Пазарджик да се развива добре. За последните 4 години в Пазарджик са разкрити над 4 хиляди нови работни места и тази тенденция е трайна. Върнахме спортната слава на града, запазихме и надградихме културните традиции, запазихме и развихме образователната ни система, която особено в началното образование е давана за пример в България, подобрихме в пъти жизнената среда, подобрихме като цяло всички тези дейности, които години наред бяха занемарявани в Пазарджик, свързани с т.нар. невидима инфраструктура - пречиствателна станция, депо, подземна инфраструктура - водопровод и канализации.
Всяко едно кметство вече има обновена сграда, а също читалищни сгради, детски градини, улици, осветление.
Всичко това трябва да ни изпълва с гордост! Разбира се, не са малко предизвикателствата, пред които сме изправени, но Денят на българската община е нашият ден!”
Това заяви Тодор Попов и благодари на своите съграждани за това, че подкрепят голяма част от политиките, които администрацията предлага.
„Голямото предизвикателство, което ще стои пред нас, е да направим така, че повече от хората и особено от младите хора, които, колкото и клиширано да звучи, са нашето бъдеще, да разберат, че животът, който ще живеят, зависи от тяхната амбиция, от техния интелект и от тяхното самочувствие. Затова пътят, по който вървим в Пазарджик, е правилният. На мен ми се иска да се движим по него още по-бързо, за да може наистина да видим времето, когато нашите амбиции, които имаме за развитието на града ни, ще станат реалност - с едни проспериращи, уверени в себе си млади хора, с една спокойна и устойчиво развиваща се бизнес среда и с едно качество на живот, което заслужаваме”, каза още Тодор Попов.
Той благодари на общинските съветници за това, че през последните години в Пленарна зала се демонстрира политическа култура, която може да бъде за пример на национално ниво.
По повод на празника кметът се обърна специално към служителите в администрацията и към кметовете, които реализират местните политики. „От сърце Ви честитя Деня на българската община и се надявам с работата си да оправдаем доверието, което ни е дадено”, заяви още кметът на Пазарджик.
 
 Пазарджик
 


Тази страница е видяна: 312

 Публикувано от: pamedia на Monday 12 October 2020 - 17:01:23

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Председателят на СБП Боян Ангелов:Искам да благодаря на кмета Тодор Попов, на Община Пазарджик, че толкова години подпомага българската литература и култура
Кметът: Пазарджик е всеки един от нас! Той се развива с нашето желание да бъдем по-добри, да постигаме целите си! (снимки от празника)
Тодор Попов: Всеки един трябва да направи своите изводи какво ни каза избирателят и да продължим да работим заедно
Поздравление от кмета на Община Пазарджик Тодор Попов за 21 май - Празник на Пазарджик
Тодор Попов: Изключително горд съм, че Пазарджик е пример за добро партньорство в реализирането на важни проекти за града ни
Тодор Попов: До 4 години нито един град от мащабите на Пазарджик няма да има спортна база като нашата
С подкрепата на Младежкия парламент ще бъде отбелязан Денят на българската община
Тодор Попов: Истината е, че икономически Пазарджик се развива успешно за разлика от много други съотносими градове
Тодор Попов: Пазарджик се развива успешно икономически. Усилията сега са съсредоточени в повишаване стандарта на живот
Т.Попов: Пазарджик е огледало на стремежите на всеки един от насТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 2.0538 сек., 1.9451 от тях за заявки.