RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Тодор Попов: До 4 години нито един град от мащабите на Пазарджик няма да има спортна база като нашата
Тодор Попов

 В парк „Писковец” в Пазарджик беше открита обновената Алея на 10-те най-добри спортисти на общината за 2019 година. Алеята беше изградена миналата година и на нея се поставят в голям формат снимки на 10-те най-добри спортисти за 2018 година, на треньора на годината и отбора на годината. Обновената композиция днес беше открита от Ренета Камберова –председател на Сдружение “Пазарджик спортува” и кмета на Пазарджик Тодор Попов в присъствието на отличените спортисти, техни съотборници и приятели на спорта.


„За мен няма значение кой е на първо и кой на 10-то място. Фактът че вашите имена красят този парк говори предостатъчно за труда на всеки един от вас. Много се гордея с успехите Ви и ценя постоянството.  Радостно е, че тези, които бяха тук миналата година, присъстват и тази и това трябва да е мотивация за всеки един от вас. Целият град много се гордее с успехите на спортистите на Пазарджик”. Това заяви Ренета Камберова, като поздрави спортната общественост на града, събрала се в парк „Писковец” за откриването на Алеята на най-добрите спортисти.

Кметът Тодор Попов увери спортистите, че всички поети ангажименти към спорта, ще бъдат реализирани. „Съжалявам, че се забавихме във времето с обновяването на тази алея, но то е заради предизвикателството, което все още стои пред целия свят. Радостен съм от факта, че по този начин отново можем да легитимираме успехите на нашите спортисти и да им кажем, че всичко това, което сме си говорили, независимо от забавянето сега, си остава наш ангажимент. Убеден съм, че по-доброто предстои и скоро ще се върнем към нормалния начин на живот и тренировки, защото това ще мине, а спортът остава и ние всички трябва да бъдем мотивирани за нови успехи”, заяви Тодор Попов. Пред спортната общност той съобщи, че усилено се работи на Зоната на здравето и до месец тя ще стане един голям спортен комплекс, в който ще могат да се тренират няколко вида спорт, ще се открие новото игрище, на което, след падане на забраната и разрешение от здравния министър, ще могат да спортуват малките футболисти. До края на годината ще бъдат доизградени останалите трибуни на Стадиона, с което този обект ще бъде завършен. „До един месец ще изберем изпълнител, в момента тече процедурата, за новата зала в двора на Спортното училище, която се надявам до края на годината да бъде готова, за да поеме децата, които да тренират през зимата на закрито. На моето внимание стоят догодина още предизвикателства – да подменим някои спортни площадки, които вече се изхабиха – в Острова и на Зоната на здравето и от догодина започваме Балона и плажа. В Балона плувните клубове ще имат възможност да тренират от май до средата на септември. Обмисляме и вариант в бъдеще да го покрием. По-нататък ще покрием и спортните съоръжения на площадката зад  Лидъл, за да се тренира волейбол на закрито. На следващ етап ще направим спортни съоръжения на територията на стадион „Л. Шкодров” и терена в кв. „Младост” и след 4 години ще имаме спортна база, която нито един град от нашите мащаби няма. Затова вие сте ни важни, за да давате добрия пример – децата да спортуват и да искат да бъдат шампиони”. С тези думи кметът се обърна към спортистите, благодари на тях и на треньорите им и ги увери, че администрацията работи и по обещаните изменения в нормативната уредба за получаване на отстъпки от местни данъци и такси за семействата, чиито деца спортуват. „Искам по този начин да покажем на всички, че спортът е важен, че децата трябва да спортуват и да стимулираме родителите да подкрепят занимаващите се със спорт”, заяви още кметът на Пазарджик.

Алея на спортиста


Тази страница е видяна: 661

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 19 May 2020 - 14:22:20

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Тодор Попов:Оставам тук, на село! Нито ще бъда кандидат на някой, нито ме интересуват тези неща /видео/
Тодор Попов: Нашият град се развива успешно не само във физическата среда, а като цяло
Тодор Попов на официалното приключване дейностите в кв. "Марица": Това е нашата последователна политика, която считам, че трябва да продължим и през следващите години
Тодор Попов към БЧК-Пазарджик: С Вашето доброволчество и съпричастност отново доказвате, че заслужавате нашата признателност!
Тодор Попов: Денят на българската община е празник на всеки един гражданин. Горд съм, че през последните години всички ние направихме така, че Пазарджик да се развива по-добре.
Голфът – още един спорт в порфолиото на Пазарджик като европейски град на спорта
Тодор Попов: Каузата ни е Пазарджик. Мотото на нашата кампания е "Всичко за Пазарджик"
Тодор Попов към лекарите: Поздравявам Вас и Вашите семейства и засвидетелствам благодарността на нашата общност към Вас!
Тодор Попов: Имаме база, с която можем да се гордеем
Кметът Тодор Попов към медицинските сестри: Бъдете здрави и успешни, имате нашата подкрепа!Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.8323 сек., 1.7256 от тях за заявки.