RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Тодор Попов: Започваме изграждането на нова детска градина в село Главиница за над 1 милион лева
Тодор Попов


Община Пазарджик започва изграждането на изцяло нова сграда за детска градина в с. Главиница. Това съобщи кметът на Пазарджик Тодор Попов. „Аз много обичам да се шегувам, когато правим нещо ново, като казвам, че днес е поредният добър ден за нашия град. Но ето, че днес е поредният много добър ден за село Главиница. Най-после дойде редът на ангажимента, който бяхме поели от много години с кмета на селото г-н Емануил Христев да направим нова детска градина. Главиница е едно от малкото села, в които няма детска градина и никога не е имало. Децата, те са около 50, се събират в две различни помещения, което създава безкрайни неудобства на родителите. Щастлив съм, че най-после успяхме да направим съответния проект, който е на стойност малко над 1 млн. лева и който ще бъде финансиран през проекта на държавата за изграждането на такъв тип обекти. Тази година ще бъдем финансирани с 600 000 лева. Ще продължим през следващата с финансиране в размер на 500 000 лева, за да може лятото на 2022 година в селото да имат такава детска градина, каквато жителите му заслужават“, заяви Тодор Попов.


Изцяло новата сграда на детската градина ще стартира за две групи  и ще е построена по проект „Изграждане, обзавеждане и оборудване на нов корпус за изнесени две градински групи в село Главиница, филиал на ЦДГ „Снежанка“, гр. Пазарджик“ към  Програма „Изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища“ на МОН.  Мястото е поземлен имот в централната част на село Главиница, дарен от наследниците на Станислав Доспевски.

„Ще обособим терена да има прилежащ паркинг. Теренът е изключително подходящ, ще има един голям двор и ще отговаря на всички стандарти и изисквания за площта, която всяко едно дете трябва да има. Ще направим хубава и модерна детска градина. Жителите на Главиница я заслужават, а пък ние отдавна сме обещали“, каза също кметът на Община Пазарджик.

С реализацията на проекта ще се преодолее недостигът на места в детското учреждение в село Главиница и ще се даде възможност на родителите да не записват децата си в детски градини в  Пазарджик и всекидневно да ги превозват до там и обратно. „Най-малко 15 деца от Главиница ходят на детска градина в Пазарджик. В същото време в селото има предприятия, в които работят много хора от Пазарджик и детската градина ще бъде удобна и за тях. Надявам се, че с тая нова придобивка родителите от селото и работещите тук, ще бъдат облагодетелствани“ заяви кметът на Главиница Емануил Христев.

Проектът за детската градина в Главиница е на стойност 1 009 107.64 лева, като по програмата са осигурени 600 хил. лева.  Ще бъдат изградени и оборудвани съвременни кътове за обучение и игра, спални помещения, кътове за хранене и санитарни възли, отговарящи на съвременните изисквания за образователна институция. Ще бъдат създадени и условия за деца със специални образователни потребности. В момента в двете групи в Главиница, които се помещават в частни имоти, се обучават 5 деца със специални образователни потребности за чието възпитание и социализация липсва ресурсен кабинет и  подкрепяща среда. С построяването на нова сграда за детска градина ще бъдат създадени всички необходими условия за отглеждането и образованието на подрастващите.Тази страница е видяна: 512

 Публикувано от: pamedia на Friday 29 January 2021 - 16:37:37

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Тодор Попов: Започваме изграждането на нова зала в Спортното училище
Нова детска градина отваря врати в село Сарая, община Пазарджик
Тодор Попов: Започваме реновиране и на Градската градина, за да отговорим на очакванията на хората
Утре Цветан Цветанов ще направи първа копка на нова детска градина във велинградското село Драгиново
Правителството отпуска 1 млн. 162 хиляди лева за нова детска градина в Драгиново
Тодор Попов: В партньорство с “ЕВН България” изградихме първата фотоволтаична централа в детска градина
Тодор Попов: Дежурната детска градина е знак на съпричастност към работещите на първа линия наши герои
Започва строителството на нова социална детска градина в Пазарджик
В село Сарая предстои да бъде разкрита детска градина
Община Пазарджик е готова с проект за нова детска градина на стойност 1,6 млн.лв.Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5494 сек., 1.4479 от тях за заявки.