RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Община Пазарджик е готова с проект за нова детска градина на стойност 1,6 млн.лв.

Община Пазарджик ще кандидатства по втори етап на проект ”Социално включване”, финансиран от Световна банка, социалното министерство и с подкрепата на Националното сдружение на общините в България. Намеренията на Общината са да бъде изградена детска 
градина с 4 групи за общо 96 деца и Консултативен център  към нея за работа със социално слаби деца, деца в неравностойно положение и техните родители.
Финансирането по проекта е 1 600 000 лв., от които: 1 200 000 лв. за строеж и обзавеждане и 400 000 лв. за  издръжка на дейностите, съобщи кметът на Пазарджик Тодор Попов.
Проектът е със социална насоченост и цели да се подобри училищната готовност на децата във възраст от 3 до 7 години, да се разшири обхватът  услугите, свързани с  подпомагането на семейства с ниски доходи и такива, в които има дете с увреждане и  едновременно да се предоставят два вида услуги - социална и образователна слуга и подкрепа на семействата.
В Консултативния център ще работят специалисти - педиатър, психолог, лекар, логопед, социален работник, медиатори и др., които ще консултират и подкрепят децата и ще работят за  повишаване готовността им за училище, ще осъществяват социална работа  в различните квартали на града.
За  целта  е отреден  терен в кв. 84 по плана на града, който се намира зад Библиотека ”Никола Фурнаджиев”. Общинският съвет определи този терен със свое решение от 17 декември 2009 година.
Първоначалната идея за изграждане на детска градина там е на бизнесмена Благо Солов. Предложението му беше отправено към общината  през 2007 година, като тогава бизнесменът заяви готовност сам да построи детската градина. Първоначално обаче му беше предложен твърде малък и неподходящ за целите терен, а впоследствие той сам посочи удачното за нова детска градина място. Кметът Тодор Попов днес посочи, че това реално е единственото място в Пазарджик за подобно намерение, тъй като изграждането на детска градина трябва да отговаря на редица изисквания по отношение на прилежащи територии, налични комуникации.
„Благо Солов е сериозен човек, но се опасявам, че поради обективни причини, следствие на световната икономическа криза, той не може в момента да изпълни това свое желание, затова общината пое инициативата да реализира добрата идея за нова детска градина чрез проект и европейско финансиране“, заяви кметът Тодор Попов. Той уточни също, че мястото е избрано и защото в този район липсва детска градина.
Очаква се проектът да бъде стартиран тази година и догодина в Пазарджик да бъде открита новата детска градина.
Тази страница е видяна: 1990

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 10 January 2012 - 11:43:47

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Нова детска градина отваря врати в село Сарая, община Пазарджик
Петата нова детска градина в община Пазарджик откриха на Празника на с. Сарая
Започва строителството на нова социална детска градина в Пазарджик
Между Коледа и Нова година ще има една дежурна детска градина в Пазарджик
Правителството отпуска 1 млн. 162 хиляди лева за нова детска градина в Драгиново
Община Пазарджик е готова с проект за оптимизиране на функциите на администрацията
Тодор Попов: Започваме изграждането на нова детска градина в село Главиница за над 1 милион лева
Утре Цветан Цветанов ще направи първа копка на нова детска градина във велинградското село Драгиново
В детска градина и начално училище в Стрелча ще се реализира проект за енергийна ефективност
Проект за воден цикъл на стойност над 9 милиона лева ще изпълнява Община СептемвриТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6869 сек., 1.5992 от тях за заявки.