RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Тодор Попов: Искахме шампиони - имаме ги! Искаме масов спорт - създаваме условия.
Пазарджик
 От няколко години полагаме усилия и правим всичко възможно, за да дадем възможност на младите хора да развиват таланта си в сферата на спорта. И съвсем логичен резултат е номинирането ни за Европейски град на спорта. Както обичам да казвам, когато човек прави необходимото, накрая винаги получава това, което иска. Така Тодор Попов откри третата си пресконференция, на която представи приоритета в предизборната си програма  "Спорт и физическа активност".

Аз и екипът ми, спортистите, феновете, хората от общината искахме да станем шампиони по волейбол и това се случва. Искахме да имаме професионален футболен отбор и това е факт. Искахме спортно училище, имаме го и за две години утрояваме приема. Искахме масов спорт - имаме 36 клуба, които развиват 24 вида спорт. Искахме добра спортна инфраструктура - и по този пункт има с какво да се гордеем, а ще имаме и нов стадион, ново игрище за футбол, с което да завършим целия футболен комплекс. В почти всички училища, квартали и паркове изградихме спортни съоръжения, уреди за стрийт фитнес, мини игрища. На много от тях вече се налага да подновяваме настилката след интезивната им експлоатация. Но това може само да ме радва
Голямо удовлетворение е да идваш от София и влизайки в Пазарджик, да видиш стадиона, пълен с деца. Стотици деца играят там всеки ден, тренират, включително и на осветление във вече оформящата се европейска спортна база. Всичко това няма как да не дава самочувствие, сподели Попов. Според него целта на всичко това е формирането на шампионски манталитет у младите хора на града и общината.

Спортът е важен инструмент и ще го използваме, за да променим манталитета. Искаме да увеличим активно спортуващите хора в общината  над 55 процента. Това ще бъде безпрецедентно за България. Догодина като Град на спорта ще организираме 150 спортни мероприятия. Предстои изграждането на тренировъчната база в спортното училище и зала в Зоната на здравето. Следващата година ще ремонтираме цялостно и зала "Хебър". Планираме да развием плажа и Балона.

Както и досега, Общината ще продължава да подкрепя финансово всички 36 клуба.Новата методика на разпределние на средствата е базирана на два основни критерия:  масовост и резултати. Само през миналата година имаме 1600 медала и сме без аналог в това отношение. Няма друг град от нашата категория в България, който да има толкова много постижения в спорта.

Голямата ми цел е създаване на шампионски манталитет. Останалото са средства, инструменти за постигането на тази цел. Както вече споделях, разработваме и методология за данъчни облекчения на семействата, чиито деца спортуват.

Децата трябва да искат, трябва да са убедени, че могат, и трябва да правят всичко възможно, за да печелят. Да бъдат не просто успешни, а най-успешните. Нито аз, нито екипът ми влизаме в състезание заради самото участие. Не, ние искаме да го спечелим и то убедително. Смятам, че и децата трябва да се учат на това.
Не е далече времето, когато Пазарджик ще е най-спортният град в България - каза за финал кметът.
Пазарджик


Тази страница е видяна: 2048

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 15 October 2019 - 18:10:22

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Тодор Попов към учениците от Спортното училище: Всичко, което правим, е за да създаваме победители
Тодор Попов: Имаме база, с която можем да се гордеем
Тодор Попов: Имаме най-високото доверие, след пет дни продължаваме заедно
Тодор Попов: Ще искаме удвояване на средствата за капиталови разходи на общините
Тодор Попов към държавните ни шампиони: Вие сте гордостта на Пазарджик днес!
Тодор Попов и Ренета Камберова наградиха поредните шампиони от Пазарджик
Тодор Попов: Само заедно можем да постигнем онова, което искаме, да браним и отстояваме постигнатото
Тодор Попов: Във волейбола ще сме шампиони до 2 години, в отбора ще има промени, докато не уцелим правилните хора
Тодор Попов: Ние, българите, успяваме, когато сме обединени, имаме национален идеал и дръзваме да ковем сами съдбата си
Тодор Попов: Подобряването на инфраструктурата не е самоцел, а необходимост за създаване на по-добри условия за живот и по-добра бизнес средаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6152 сек., 1.5342 от тях за заявки.