RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Тодор Попов: Сега трябва да се говори за това какво ще се случва в следващия планов период
 
Тодор Попов
„Моите очаквания по отношение на държавата са през следващата година да започнем да говорим по важните теми. Впечатлението ми е, че се занимаваме със зловещи дребнотемия и съсредоточаваме усилия и енергия в неща, които са непродуктивни. Основно трябва да си говорим какво се случва със следващия планов период и европейските средства. Ето я най-важната тема“. Така на първата редовна пресконференция след лятната почивка кметът Тодор Попов коментира актуалната ситуация в страната и формулира очакванията си за значимите и приоритетни аспекти на политиките, насочени към развитието на страната и общините. Той говори за по-мащабните проекти в Пазарджик, за текущите ремонти в кварталите, за предстоящата процедура за сепариране на отпадъци и за подмяната на уличното осветление.

Тодор Попов посочи, че вече е определена финансовата рамка за следващия финансов период, в това число и за България. „Но не сме чули една дума за това – работи ли се по критериите и механизмите, по които ще се усвояват средствата, какъв ще бъде обемът на интервенции, в каква сфера, а ние се занимаваме кой министър с кого ще бъде сменен! Това е в правомощията на министър-председателя, да си ги сменя той, а ние месец време се занимаваме с кадрови въпроси. Очаквам България да има приоритети, те да бъдат обявени, да знаем къде отиваме и всички да вървим в една посока. За пример са поляците, те направиха чудеса с европейските пари, ама мислят умно и действат в една посока. Затова очаквам повече отговорност по този важен въпрос“, каза кметът. На местно ниво той очаква да бъде изяснено общините с какви средства ще разполагат. „Трябва да знаем отсега какви интервенции трябва да направим по отношение на инфраструктурата, рехабилитация на важните системи като ВиК сектора и градската среда. Това са важните неща и е редно да се съсредоточаваме върху тях“, допълни още Тодор Попов.

По отношение на двете големи сгради, в които се извършват енергоефективни дейности в Пазарджик, кметът посочи, че през следващата седмица ще бъде открита обновената сграда на Полицията, тече ремонтът на Данъчното и до края на годината трябва да завърши. 
Тази страница е видяна: 11167

 Публикувано от: pamedia на Thursday 13 September 2018 - 15:49:41

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Тодор Попов: Това, което видях в София, не бива да се случва в Пазарджик
Тодор Попов: Всеки един трябва да направи своите изводи какво ни каза избирателят и да продължим да работим заедно
Тодор Попов на официалното приключване дейностите в кв. "Марица": Това е нашата последователна политика, която считам, че трябва да продължим и през следващите години
Стратегия за иновативно развитие на общината предлага Тодор Попов в Предизборната платформа за следващия мандат
Бойко Борисов: Борихме се с Тодор Попов, но той сега е с нас, защото е дeмократ
Дончо Баксанов в с. Нова махала: През следващия програмен период ще се осигурят средства за пътя Пещера- Батак
Тодор Попов: Пазарджик се развива успешно икономически. Усилията сега са съсредоточени в повишаване стандарта на живот
Тодор Попов:Стига свободни съчинения, че ще ставам депутат, министър и още какво не знам...
Тодор Попов: Санирането продължава от следващата година, ние в Пазарджик първи поискахме това
Тодор Попов: Независимостта трябва да се празнува. Тя не е даденост!Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5131 сек., 1.4204 от тях за заявки.