RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Стратегия за иновативно развитие на общината предлага Тодор Попов в Предизборната платформа за следващия мандат
Пазарджик
Да си иновативен, означава да си успешен. Така Тодор Попов обобщи идеите от приоритета "Иновации и зелен град" в предизборната платформа, представен на първата му пресконференция от старта на  кампанията "Местни избори- 2019".

Специално звено в администрацията ще координира иновативните политики между отделните сектори, организации и експерти. "Новите предизвикателства на времето, в което живеем,  изискват  нови  решения  и ново администриране", поясни кандидатът за четвърти мандат за кмет на Пазарджик.
Поетапно ще се изпълнява стратегия за превръщане на Пазарджик в „умен град”. Електронните услуги за гражданите и бизнеса ще се усъвършенстват и разширяват, като за това предпоставка ще са и новите лични документи, които ще се издават от следващата година. Ще бъдат въведени модерни методи  за управление на трафика,  транспорта, комуникациите,  на енергоснабдяването и на административното обслужване.  Система от сензори ще засича състоянието на трафика, пътната обстановка  и работата на светофарите. Информацията ще е достъпна в интернет.  Разработва се и онлайн приложение, което ще  показва свободните паркоместа в града.
  
В следващите години вело и електротранспортът ще печелят все повече привърженици. Затова сме длъжни да положим усилия за по-достъпна инфраструктура. Да изградим още велоалеи, където е възможно,  и депа за велосипеди под наем. Ще бъдем и едни от първите, които стартират изграждането на зарядни станции за електромобили, обяви Тодор Попов.

Предвидени са и редица мерки по опазване, развитие и поддържане на екосистемата, за да бъде Пазарджик зелен. Общината ще продължи да работи по мащабните екологични проекти - рекултивация на старото сметище, изграждане на сепарираща и компостираща инсталация, модернизиране на пречиствателната станция за отпадни води с изграждането на второто стъпало за пречистване от азотни и фосфорни съединения, проектна подготовка за изграждане на втора клетка на депото за битови отпадъци.  

Имаме още проблеми за решаване в сметопочистването. Необходими са нови графици, нови зони и нова методика за екопатрулиране. През годините се установи, че интензитетът на изхвърляне на отпадъци не е еднакъв - някъде е по-голям, а на други места е по-малък. Трябва да изградим по-стройна система за партньорство между нашите екопатрули и почистващите фирми. Зоните да се актуализират и да се носи персонална отговорност, обясни Попов.

По отношение на парковете и местата за отдих на преден план излиза поддръжката. Ще стартира изграждане на капково напояване в част от тях, както и в разделителните ивици на уличната мрежа.
Въпреки че Пазарджик не е сред  градовете с най-силно замърсяване, се работи и по този въпрос. Досега противодействието на държавата за намаляване на фините прахови частици е съсредоточено в замяната на твърдите горива с по-екологични и поставяне на филтри на комините. За целта са задалени   80 милиона лева, като се очаква да бъдат включени и средно големи общини в реализацията на мерките.

Система за  социален рейтинг е нещо, което досега не е правено у нас и е чудесна възможност отново да бъдем иновативни. Ако си добър данъкоплатец, ако си плащаш данъците в срок, ако децата ти спортуват или са отличници, ако се включваш в политиките за озеленяване, в други социални проекти, в благотворителност, еко инициативи или други каузи, които Общината подкрепя - получаваш социален паспорт, който ти дава право на различни преференции на местно ниво. Така Попов обясни идеята за подкрепа на активните, спазващите правилата и търсещите успеха, което ще изгражда и нов манталитет у хората.
 
Тодор Попов представи и листата от кандидат-съветници на коалицията му "Новото време". Тя е съставена от представители на всичи професионални, социални и обществени сфери - търсен и постигнат е баланс между опит и младост.  На пресконференцията присъстваха и част от кандидатите за общински съветници: бившият председател на ОбС-Пазарджик д-р Никола Пенчев, ръководителят на "Чудесия" Таня Димитрова, Златка Грудева, Антони Върбев, Евгени Абаджиев - председател на Ловно-рибарско дружество "Сокол - 1893".
Пазарджик
Купуването и прподаването на гласове е престъпление.


Тази страница е видяна: 2239

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 01 October 2019 - 19:50:30

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Третият стълб от предизборната платформа на Тодор Попов е ефективно управление на ресурсите на общината
Втората част от Предизборната платформа на Тодор Попов е посветена на демографията, в най-широк смисъл
Тодор Попов: Сега трябва да се говори за това какво ще се случва в следващия планов период
Окончателно: Тодор Попов печели втори кметски мандат с 68,03%
Тодор Попов - вече с предизборна платформа, публикувана e на сайта му и във Фейсбук
Очаква се днес Тодор Попов да обяви кандидатурата си за четвърти кметски мандат
Тодор Попов обяви кандидатурата си за трети мандат за кмет на Пазарджик /видео/
Тодор Попов преди 5 месеца:Не виждам как ще се обединят ВиК-тата в областта, държавната стратегия е сбъркана
Човекът ще е фокусът на приоритетите ни, обяви при откриването на предизборната камапания Тодор Попов
Пет приоритетни области за развитието на Пазарджик посочи Тодор Попов при обявяване на кандидатурата си за четвърти мандат кмет на ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.3468 сек., 1.2823 от тях за заявки.