RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Тодор Попов - вече с предизборна платформа, публикувана e на сайта му и във Фейсбук

Тодор Попов, ПазарджикНа редовната си пресконференция във вторник кметът на Пазарджик Тодор Попов обеща да представи приоритетите в бъдещата му работа. На сайта му - http://todorpopov.bg/ - от днес може да се види Предизборната платформа на Тодор Попов. Тя е изградена на три стълба, става ясно от публикацията. Първият е инфраструктура (по-добри условия за жителите и бизнеса на Община Пазарджик), вторият - ефективно управление на ресурсите на общината и третият- демография (образование – култура – социална отговорност). Публикуваме пълния текст на оповестената вече първа част от платформата.


ПРЕДИЗБОРНА ПЛАТФОРМА НА ТОДОР ПОПОВ

    През последните 8 години мислите и работата ми бяха изцяло насочени към целта да превърнем Пазарджик в модерен европейски град. Днес и най-недобронамерените критици не могат да отрекат постигнатото.


    Аз съм реалист и здравомислещ човек. Знам, че има още какво да се направи, за да бъде изцяло оправдана гордостта ни с Пазарджик и общината в края на второто десетилетие на XXI век. Професионализмът и работата в екип са в основата на всеки успех. Аз и моят екип имаме опита, знанието и виждането, за да постигнем поставените цели.

    Предизборната ми платформа се основава на три стълба – инфраструктура (по-добри условия за жителите и бизнеса на Община Пазарджик), ефективно управление на ресурсите на общината и демография (образование – култура – социална отговорност). В програмата по-долу може да прочетете информация за първия стълб.

СТЪЛБ 1

ИНФРАСТРУКТУРА – ПО-ДОБРИ УСЛОВИЯ
ЗА ЖИТЕЛИТЕ И БИЗНЕСА НА ОБЩИНА ПАЗАРДЖИК

И през следващия мандат ще продължи поетапно ремонтът на улиците в Пазарджик,  населените места и четвъртокласната пътна мрежа  до пълното й обхващане. Едновременно с това ще се работи за обособяването на нови паркоместа и изграждането на нови тротоари.
Финализиране изграждането на западен околовръстен път, с който ще се ще облекчи трафика и подобри чистота на атмосферния въздух в града, ще се подобри бизнес средата и ще се създадат условия за нови икономически активности.
Изграждането на ново депо за отпадъци е от изключително значение. Процесът вече стартира, а към момента тече процедурата за избор на изпълнител. Очаква се в рамките на следващия мандат проектът да бъде завършен. Той се финансира от “Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда”. С построяването на новото депо ще се реши проблемът със  старото сметище, което към момента обгазява няколко населени места. Новото депо ще работи по изцяло нов, екосъобразен метод, без заплахи за здравето на гражданите.
Пазарджик е пример за едно по-различно приоритизиране, при което подобренията не се концентрират единствено в централните части на града. През последния мандат изцяло ремонтирани бяха  жилищните квартали „Запад“ и „Устрем“, приключват довършителните работи  в кв.“Младост“. Разработени са проектите за реновиране на кварталите „Мостът на Лютата“, „Марица“ и „Болнична“ и още през следващата година ще започнат ремонтните дейности и там. Предвижда се ремонтът и на останалите квартали в града, като резултат от водената политика на дългосрочно планиране и внимателно обмислен план за действие.
Облагородяване на  “Зоната на здравето”. За целта сме разработили проект за изграждането на пешеходен пост, който да свързва парк остров “Свобода” със “Зоната на здравето”. В „Зоната“ ще бъдат изградени паркови алеи, зони за отдих и развлечения, подобни на тези в парк-остров “Свобода” и парк “Стадиона”.
Планираме и през следващия мандат да продължим изграждането и отговорното съхранение на зелени площи в града, както е било и досега. Ще бъдат направени подобрения за вече изградените паркове и градинки, освен за предвидените нови зелени площи за града.
Дългосрочните проекти в населените места ще продължат да се изпълняват, а кметовете по места ще получават необходимата подкрепа, за да могат да посрещат нуждите на самото населено място и неговите жители.

* Предстои публикуването на информация за втори и трети стълб от предизборната платформа, заедно с още по-детайлна информация в периода на кампания.


Тази страница е видяна: 1400

 Публикувано от: pamedia на Friday 10 July 2015 - 15:35:21

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Втората част от Предизборната платформа на Тодор Попов е посветена на демографията, в най-широк смисъл
Третият стълб от предизборната платформа на Тодор Попов е ефективно управление на ресурсите на общината
Стратегия за иновативно развитие на общината предлага Тодор Попов в Предизборната платформа за следващия мандат
Резултатът за Черногорово не е окончателен, коалицията на Тодор Попов вече има 6 сигурни кметове
Тодор Попов: Община Пазарджик е вече за пример и в една от най-важните теми - екологията
Тодор Попов: Новата система за сигнали работи добре и вече са разрешени случаите по над 250 сигнала
Тодор Попов: Стартирахме програмата за ремонт на тротоарите с подновените вече над 3500 кв.м. улични пешеходни площи
Образците на годишната данъчна декларация и приложенията й вече са качени в сайта на НАП
Всички електронни услуги и електронното разплащане за тях вече са достъпни от сайта на Общината
Кандидат от Коалиция "Тодор Попов ЗА Пазарджик" на практика вече е избранТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5122 сек., 1.4100 от тях за заявки.