RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Пет приоритетни области за развитието на Пазарджик посочи Тодор Попов при обявяване на кандидатурата си за четвърти мандат кмет на Пазарджик
Тодор Попов

Спазвайки традицията от предишните си мандати кметът на Пазарджик обяви днес - в деня на Първа пролет – 22 март, решението си дали ще се кандидатира за следващ мандат. „Решението, което съм взел е, че ще се кандидатирам за кмет на Община Пазарджик, ще имам листа за общински съветници и кандидати за населените места“, каза Тодор Попов. Той ще запази успешната формула досега и ще се кандидатира отново като независим кандидат. „Това мое решение не е плод на някакви емоции, а на внимателно обмислени аргументи“, каза кметът и посочи на първо място доверието, което той и екипа му получават от гражданите на Пазарджик, възможностите на екипа му да реализира избраните политики и на трето място – мотивацията, хъса, увереността на всички от екипа и на всички, активни хора, които са дали подкрепата си през годините за него и екипа му.


„Ето и дейностите, които от тук нататък е време да надградим, развием и да доведем до успешен край, като отворим една нова страница от развитието на рада ни, защото вече е дошъл моментът ние да се гордеем с постиженията на хората от нашия град: ако досега моето внимание  беше ние да подобрим физическата среда, за да имаме самочувствието, че живеем в един наистина уреден европейски град, от тук нататък моето внимание ще е насочено към това да станем един от най-спортните градове в България, един от градовете, който развива най-добре културните си традиции, един от градовете, който използва всички инструменти за това да развие екологията в града ни, един от градовете, които ще направи всичко възможно да развие иновациите в града ни и да развиваме местната икономика, за да имаме перспектива“. Тодор Попов обобщи приоритетните области, по които ще работи в следващия мандат, като подчерта, че за него те са еднакво важни: спорт, култура, екология, икономика и иновации.

В плановете за в бъдеще влизат изграждането на още една спортна зала, развитието на Зоната на здравето, изграждане на още една зала в Спортното училище, данъчни преференции за семействата със спортуващи деца, включително и за хората, поддържащи междублоковите пространства. „Искам всяко дете на Пазарджик да бъде привлечено към някакъв спорт“, посочи Тодор Попов и допълни, че освен волейбола и футбола, предстои да бъдат подкрепени и другите видове спорт.
Сред поставените цели са Пазарджик да стане градът с най-много фестивали, младите хора да бъдат привлечени към народните танци, градът ни да е най-чистият в страната. Предстоят важни проекти в сферата на екологията. Икономиката на Пазарджик също се развива – до края на годината ще бъдат разкрити 1500 нови работни места, а за последните три години те са  3500.
Тодор Попов ще работи и за откриването на ВУЗ в Пазарджик, което ще е свързано с иновациите. Две са възможностите, които се обсъждат за ВУЗ – единият вариант е за медицински сестри и специалисти по здравни грижи, а другият – да бъде открито представителство на чужд университет в сферата на цифровите технологии – точно това днес е било предмет на разговор на кмета и еврокомисар Мария Габриел.
„Първите две години от този мандат живеех с мисълта, че това ще е последният ми мандат, но след 50-та си година човек си прави равносметка, имаше и лични фактори, които натежаха. Когато човек управлява една система добре, много е важно тази система да продължи да работи нормално. Защото направеното от мен и екипа ми го приемаме като наша рожба и много пъти съм си мислел какво ще стане с това, което сме постигнали… Аз не успях да видя през последната година алтернатива, която би ме успокоила, че тази система ще продължи да работи по същия начин“. Така Тодор Попов мотивира решението си да се кандидатира за четвърти път за кмет на Пазарджик, като посочи, че възможният хоризонт не е ясно дали е 2023-та или 2027-ма година и посочи, че в средносрочен план ще мисли за хора, които да бъдат подготвени да управляват системата успешно.Тази страница е видяна: 4690

 Публикувано от: pamedia на Friday 22 March 2019 - 15:32:56

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Тодор Попов обяви кандидатурата си за трети мандат за кмет на Пазарджик /видео/
Очаква се днес Тодор Попов да обяви кандидатурата си за четвърти кметски мандат
Съюз на свободните демократи застава зад кандидатурата на Тодор Попов за кмет на Пазарджик
ОИК регистрира ИК за издигане кандидатурата на Тодор Попов под №11, подписи ще се събират на 4 места в Пазарджик
Националният здравен инспектор посочи заболеваемост от грип в Пазарджик над пределната за обявяване на грипна епидемия
Форум за развитието на Пазарджик през следващите 10 години ще инициира Тодор Попов след предложение на Благо Солов
15 966 подписа за кандидатурата на Тодор Попов
Окончателно: Тодор Попов печели втори кметски мандат с 68,03%
Не безработицата, а предлагането на по-качествен продукт на пазара на труда, е очертаващият се проблем, посочи Тодор Попов
С молебен за здраве и благополучие бе отбелязана 10-ата годишнина от избирането на Тодор Попов за кмет на община ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7576 сек., 1.6512 от тях за заявки.