Новина: Тодор Попов: Сега трябва да се говори за това какво ще се случва в следващия планов период
(Категория: Позиция)
Публикувано от pamedia
Thursday 13 September 2018 - 15:49:41

 
Тодор Попов


„Моите очаквания по отношение на държавата са през следващата година да започнем да говорим по важните теми. Впечатлението ми е, че се занимаваме със зловещи дребнотемия и съсредоточаваме усилия и енергия в неща, които са непродуктивни. Основно трябва да си говорим какво се случва със следващия планов период и европейските средства. Ето я най-важната тема“. Така на първата редовна пресконференция след лятната почивка кметът Тодор Попов коментира актуалната ситуация в страната и формулира очакванията си за значимите и приоритетни аспекти на политиките, насочени към развитието на страната и общините. Той говори за по-мащабните проекти в Пазарджик, за текущите ремонти в кварталите, за предстоящата процедура за сепариране на отпадъци и за подмяната на уличното осветление.

Тодор Попов посочи, че вече е определена финансовата рамка за следващия финансов период, в това число и за България. „Но не сме чули една дума за това – работи ли се по критериите и механизмите, по които ще се усвояват средствата, какъв ще бъде обемът на интервенции, в каква сфера, а ние се занимаваме кой министър с кого ще бъде сменен! Това е в правомощията на министър-председателя, да си ги сменя той, а ние месец време се занимаваме с кадрови въпроси. Очаквам България да има приоритети, те да бъдат обявени, да знаем къде отиваме и всички да вървим в една посока. За пример са поляците, те направиха чудеса с европейските пари, ама мислят умно и действат в една посока. Затова очаквам повече отговорност по този важен въпрос“, каза кметът. На местно ниво той очаква да бъде изяснено общините с какви средства ще разполагат. „Трябва да знаем отсега какви интервенции трябва да направим по отношение на инфраструктурата, рехабилитация на важните системи като ВиК сектора и градската среда. Това са важните неща и е редно да се съсредоточаваме върху тях“, допълни още Тодор Попов.

По отношение на двете големи сгради, в които се извършват енергоефективни дейности в Пазарджик, кметът посочи, че през следващата седмица ще бъде открита обновената сграда на Полицията, тече ремонтът на Данъчното и до края на годината трябва да завърши. 

Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.16806 )


Време за изпълнение: 0.0589 сек., 0.0162 от тях за заявки.