RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Тодор Попов: Няма по-смислено нещо от това човек да бъде полезен за мястото, в което живее, и за хората, които са около него

Пазарджик, С тържествено заседание на Общински съвет - Пазарджик бе отбелязан Денят на българската община. Заседанието беше открито от председателя Хари Харалампиев и започна с химна на Република България.

Кметът Тодор Попов отправи поздравление по повод днешния ден:

"През тези 25 години местните власти са тези власти, които имат най-висока степен на обществено доверие. Това не е случайно, защото всички ние сме работили, работим и хората след нас ще продължат да работят, осъзнавайки тази важна обществена потребност  - да бъдат полезни.
Затова, длъжни сме да помним и да продължим напред.

През последните години извървяхме дълъг път и независимо от различията между нас, има с какво да се похвалим и  този път ни доведе до един общ резултат - един по-променен град и населени места и в крайна сметка - по-променени отношения. Считам, че през тези години благодарност заслужават абсолютно всички -  общинските съветници, колегите кметове на населените места, всички общински служители, всички наши партньори от всички институционални служби, всички наши партньори от различните ведомства.
Защото този резултат е плод на много усилия, на много хора, независимо дали са били съмишленици и опоненти."

Тодор Попов,Попов пожела на всички здраве, повече позитивизъм, а на всички, които имат сърце, кураж и амбиция да се занимават с местно самоуправление  - да продължат да го правят, защото по-смислено нещо от това човек да бъде полезен за мястото, в което живее, и за хората, които са около него  - няма.

Областният управител на Пазарджик Гинче Караминова поздрави лично общинските съветници на Пазарджик и отправи благодарност към всички служители в местното самоуправление, като им пожела с лекота и отговорност да решават проблемите на хората. "Вие създавате една съвременна визия на нашата община. Надявам се всички заедно да продължим да работим и създаваме условия за по-добър живот тук, за икономическото ни развитие и личния просперитет на всеки един", пожела Гинче Караминова, като декларира пред съветниците и гостите на тържественото заседание на ОбС-Пазарджик готовността и подкрепата на Областната администрация за всички решения, които са за общественото благо.

Своите поздравления отправиха и председателите на представителни групи в ОбС. Димитър Петков, председател на групата "Тодор Попов за Пазарджик" тръгна в изявлението си от етимологията на думата община - общ, общност, като пожела на всички в решенията си да усещат тази общност като общи усилия и обща удовлетвореност от свършената работа. "В нашите задължения влиза не само идеята как да бъдат разпределени бюджетните средства, а и да осигурим ред, спокойствие и работа в Община Пазарджик. Мисля, че с действията си въобще и конкретно с промените в наредбите за шума и за бурките, където вече има и национално законодателство, ние показахме нашата ангажираност с обществените проблеми. Не трябва да очакваме благодарност и похвала за нашата работа, а оценката ще дойде в края на мандата. Нашата отговорност е да опазим това, което сме наследили, да го развиваме или както сега е модерно - да го реновираме и санираме", каза още Димитър Петков.

Лазар Попов, председател на групата БСП, припомни историята на Деня на българската община и отправи благопожеланията си към всички служители на администрацията.

В изказването си Благо Петров от Коалиция "Съюз за Пазарджик- НФСБ и Народен съюз" наблегна на проблема обезлюдяване. "Много важно, че сме членове на ЕС и НАТО, ако след години българите в България сме малцинство", заяви той и завърши поздравлението си с патриотичното "Да живее България!".

Всички посетители на Община Пазарджик днес получиха значка с герба на общината и почерпка по повод празника в Деня на българската община. 

Пазарджик,

Тази страница е видяна: 1192

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 12 October 2016 - 16:27:00

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Тодор Попов: Няма да изневеря на себе си и няма да се откажа от това, което правим и сме доказали, че го правим добре
Тодор Попов: Това, което видях в София, не бива да се случва в Пазарджик
Тодор Попов: Изключително важно е в ОбС да присъстват хора с визия, грамотни, мотивирани, отговорни и обичащи мястото, в което живеят
Кметът на Пазарджик: Мария и всички от Центъра дават най-важното нещо, от което имат нужда хората - надеждата и съпричастността
Тодор Попов не изключва възможността прокурорската проверка срещу него да бъде употребена за предизборни цели
Тодор Попов: Искам да показваме хубавите неща в Пазарджик и да стимулираме хората, които ги правят
Тодор Попов: Искам да засвидетелстваме отношението на цялата ни общност към хората, които правят града ни по-красив
Проф. Величко Минеков: Аз съм трогнат от това, което виждам и от това, което чувам
Тодор Попов пожела успех на всички кандидати, но предупреди, че понякога в кампания хората казват неща, за които после съжаляват
Иван Александров: Това е нещо невероятно, това е може би най-силният турнир в светаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.2849 сек., 1.2282 от тях за заявки.