RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Проф. Стефан Лютаков - с голямата награда на Алианц България

Стефан Лютаков, Проф. Стефан Лютаков е носител на голямата награда в раздел скулптура от националния конкурс на Алианц България. Конкурсът е под патронажа на Министерство на културата и се организира със съдействието на Съюза на българските художници.

 Във финалния конкурс участват общо 124 автори с 273 произведения, номинирани от регионалните конкурсни изложби в Велико Търново, Бургас, Плевен, София, Пловдив и Варна. Професионално жури в състав: Любен Генов – председател на СБХ, Слава Иванова – директор на „Квадрат 500“, проф. Станислав Памукчиев, Павел Койчев и Захари Каменов след гласуване определи тримата творци, които получиха големите награди на Алианц. Освен проф. Лютаков, който бе отличен за творбата си "Самозапалила се жена" в раздел живопис бе награден Веселин Начев с творбата „Посоки“, а в раздел графика – Димитър Кулев с творбата „Натюрморт II“.
 
На отличените трима автори бяха връчени уникални статуетки, специално изработени от световноизвестния скулптор Павел Койчев.

 „Забележителното на конкурса е, че във всяко следващо издание участват все повече автори с все по-добри творби. Финалната изложба на петото издание е на изключително високо ниво. Това е показателно, че идеята да се стимулира създаването на качествени художествени произведения, които са част от най-стойностното национално изкуство, дава своите резултати. Конкурсът на Алианц е уникален заради широкия фронт, на който се разгръща. Ние, художниците, сме благодарни за това, че този единствен по рода си форум съществува и се развива през изминалите 10 години. Във всяко от изданията участват стотици художници от цялата страна, за които няма много други възможности за изява, оценка и признание. В конкурса на Алианц всеки има шанса да бъде показан, награден, а творбите му да попаднат в една солидна и стойностна колекция“, коментира Любен Генов – председател на журито и на Съюза на българските художници.
 Изложбата ще продължи до 29 октомври 2016 г. - в залите на Съюза на българските художници - София, ул.“Шипка” №6. 

Стефан Лютаков


Тази страница е видяна: 1556

 Публикувано от: pamedia на Monday 10 October 2016 - 13:09:23

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Стефан Лютаков - с Регионална награда за скулптура от "Национален конкурс Алианц България за живопис, скулптура и графика"
Проф. Стефан Лютаков е автор на новия паметник на проф. Богдан Богданов пред НБУ
За изкуството на Георти Байлов (1976 – 2014)
Проф. Стефан Лютаков
Проф. Стефан Лютаков е авторът на паметника за 100-годишнината на футбола в Пазарджик
Проф. Стефан Лютаков показва скулптури и рисунки в галерия „Боев“
Скулптурна комопозиция на проф. Стефан Лютаков бе открита в германския град Редницембах
Проф. Стефан Лютаков - с изложба живопис и скулптура в града от неговото детство - Ветрен
Проф. Ст. Лютаков – с награда за цялостен принос в развитието на културата в Пазарджик
Проф. Стефан Лютаков създаде "Игра на силите" в Германия
Сдружението на предприемачите в Пазарджик връчи годишните си бизнес награди. Голямата награда "Предприемач на годината" е за Стефан Марков - собственик на "САМ-КИНТИ"Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.2614 сек., 1.2037 от тях за заявки.