RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Стефан Лютаков - с Регионална награда за скулптура от "Национален конкурс Алианц България за живопис, скулптура и графика"

Стефан ЛютаковИзвестният пазарджишки художник и скулптор проф.Стефан Лютаков е носител на Регионалната награда за скулптура от четвъртото издание "Национален конкурс Алианц България за живопис, скулптура и графика".

Проектът "Национален конкурс Алианц България за живопис, скулптура и графика" стартира през 2006 година. Под патронажа е на Министерство на културата и се организира със съдействието на Съюза на българските художници.

В продължение на две календарни години (2013 – 2014) на територията на страната съвместно с регионалните групи към СБХ се провеждат поредица от регионални изложби в градовете Русе, Сливен, Ловеч, София, Стара Загора и Добрич. Съгласно регламента във всеки град жури, определено от „Алианц България“, присъжда по три награди, съответно - по една в разделите живопис, скулптура и графика.

Наградите за Регион Стара Загора  бяха връчени на 15 май 2014 г. в Градската художествена галерия. В нея участват 50 автори от Стара Загора, Пазарджик, Казанлък, Пловдив, Смолян, Димитровград и Кърджали със 76 свои творби в трите жанра.

Всички наградени и номинирани автори от шестте регионални изложби ще участват в заключителната изложба-конкурс в края на 2014 г. в гр. София, по време на която официално се връчват Големите награди.

Целта на „Алианц“ е, в тези трудни за културата времена, да подпомогне и даде възможност на автори от цялата страна да покажат пред публика свои произведения и да представи последните постижения на българските изящни изкуства. Инициативата на „Алианц България“ се породи в момент, когато българското изящно изкуство изпитва остра нужда от подкрепа, за да продължи да съществува и да се развива, съобщиха от компанията.

 В осемгодишната си биография Конкурсът се превърна в едно от най-значимите културни събития в страната, което привлече вниманието на стотици български художници, участвали в изложбите, изкуствоведи, авторитетни представители на творческите среди.

На снимките:
-Стефан Лютаков,  Великотърновски университет, където проф. Лютаков е преподавател
-"Гергьовден" - творбата, с която проф. Лютаков участва в конкурса


Тази страница е видяна: 1969

 Публикувано от: pamedia на Friday 16 May 2014 - 16:41:05

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Проф. Стефан Лютаков - с изложба живопис и скулптура в града от неговото детство - Ветрен
Проф. Стефан Лютаков - с голямата награда на Алианц България
Стефан Лютаков представя „Изгубената овца“ – самостоятелна изложба скулптура в галерия „Арте“
Ученик от Механото – с награда от Национален конкурс за графика и рисунка
Илиян Костадинов и Ванеса Тонова от СУ "Г. Брегов" спечелиха трета награда на Националния пленер по графика и живопис във Враца
Художниците от Пазарджик Маргарита Иванова и Спас Киричев - с горяща скулптура в осмото издание на "Огнени цветя"- Ялта
Мария Габриел обявява национален ученически конкурс на тема „10 години България в ЕС: резултати и предизвикателства”
Арт галерия - Боев представя изложба живопис-графика на Стоимен Стоилов
Живопис и графика представят Костадинка Димова и Стоян Димитров в галерия „Г. Машев“
Валери Иванов - с награда от Седмия Седмия национален конкурс за хумор и сатира на Асеновград "Голямата къща на мъдрите хора"Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5018 сек., 1.4007 от тях за заявки.