RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Пътуваща академия "Артисти за деца" ще работи с деца и младежи в неравностойно положение в Брацигово и Панагюрище

Артисти за деца, Брацигово, Панагюрище, Над 200 деца в неравностойно положение от Брацигово и 400 - от Панагюрище, ще бъдат включени в проекта  Пътуваща академия “Артисти за деца”, който стартира на 14 март и ще продължи до 13 юни.
Пътуваща академия “Артисти за деца” е инициатива на Фондация „Ден Гри”, стартирала през 2002 година с проекта „Лятна театрална академия за деца в риск – с. Широка Лъка”. От 2011 година фондацията развива дейности  по международната програма “Артисти за деца” в Кения и България. В ателиетата и курсовете на програмата до момента са се обучавали над 800 деца от България от над 10 домове и детски институции, 1300 деца от домове от Кения, 80 артисти от Европа, САЩ и Кения, както и над 25 социални работници от страната. 


Проектът в Панагюрище и Брацигово се реализира в сътрудничество и с подкрепата от местните власти и в партньорство с центровете за  настаняване от семеен тип, Комплекса за социални услуги за деца и семейства, социални институции, както и с деца и младежи от училищата в двете общини.

Ръководител на програмата и главен супервизор на проекта е театралната режисьорка Елена Панайотова.
Водещ на академията в град Панагюрище е актрисата Росица Гущерова в екип с куклената актриса Маргарита Петрова, сценографката Здравка Кантарева и арт-терапевта Виктор Велчев. Очаква се към екипа накрая на проекта да се присъединят хореографката Вероника Петрова и актрисата Мая Бежанска.
Водещи на академията в град Брацигово са перкусиониста Тома Бранкованов, актрисите Соня Рупова и Ани Вълчева и дизайнерката Албена Иванова. В края на проекта ще се включат актрисата Стела Кръстева и известният пловдивски фотограф Атанас Кънев.

Програмата на проекта включва директна творческа работа на артисти с деца и младежи в ателиета по ритъм лаборатория, театър на маската, визуални изкуства и фотография, и ще предложи обучителни семинари за професионалисти в сферата на социалните услуги и образованието. Проектът ще приключи с публично представяне на резултатите от тримесечната програма  под формата на театрален спектакъл “Японски приказки”. Готовият спектакъл ще гостува през юли на XIII Детски приказен фестивал за деца в неравностойно положение в с. Широка Лъка.


Тази страница е видяна: 604

 Публикувано от: pamedia на Friday 20 March 2015 - 13:49:24

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
10 години "Един различен ден" за деца и младежи в неравностойно положение
„Стрелчанска Коледа- 2013” за деца в неравностойно положение
Mестната организация на ГЕРБ раздаде подаръци на 40 деца в неравностойно положение
Започна подготовката на петото издание на риболовното състезание за деца в неравностойно положение
Утре от „Мариола Доспевска“ раздават коледните пакети на деца в неравностойно положение
Отборът на „Асарел Медет“ победи в „Игри за добрини“ и спечели 2 хиляди лева в подкрепа на деца в неравностойно положение
Благотворителен жест на децата от ОДЗ "Юрий Гагарин" към връстниците им от Центъра за настаняване на деца в неравностойно положение
Община Панагюрище отличи талантливите деца и младежи от „Звезден клас, 2012“
Центровете от семеен тип за деца и младежи по проект "Шанс" в Пазарджик са приели 26 деца
На благотворителен турнир в Панагюрище са събрани над 1700 лв за абитуриенти в неравностойно положениеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.8843 сек., 1.7780 от тях за заявки.