RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Община Панагюрище отличи талантливите деца и младежи от „Звезден клас, 2012“

Никола Белишки    Над 150 деца и младежи от община Панагюрище, изявили своите умения, знания и заложби през изминалата година в областта на науката, изкуството и спорта, бяха отличени с почетни знаци на първата по рода си официална церемония за награждаване на талантите по проект „Звезден клас - Панагюрище 2012“.
На тържеството беше показана ултимедийна презентация за постиженията на младите таланти от звездния клас на община Панагюрище през 2012 година.
"Днес всички заедно пишем първата страница от историята на талантливите млади хора на нашата община. Убедена съм, че и занапред, не само заради амбицията този проект да продължи като устойчив, а и затова, защото Вие увличате след себе си, показвате, че с труд, последователност и постоянство всеки, който успява да открие зрънцето талант у себе си, го изразява и покорява върхове", заяви  при откриването на церемонията заместник-кметът „Хуманитарни дейности“ на община ПанагюрищеГалина Матанова.
За кръсници на събитието бяха поканени кметът на община Панагюрище Никола Белишки, почетният гражданин на Панагюрище и меценат на българската  култура д-р инж. Лъчезар Цоцорков, изпълнителен директор на „Асарел-Медет“ АД, почетният гражданин на Панагюрище - шесткратната световна и петкратна европейска шампионка по самбо  Мария Оряшкова и проф. Лука Кръстев – доктор на медицинските науки.
    Кметът на общината Никола Белишки връчи наградите на 42-та представители на Детски танцов състав „Тангра“  при Народно читалище „Искра – 1872“, село Попинци и на  художествения им ръководител Мария Терзийска. Генералният директор на „Асарел-Медет“ АД инж. Делчо Николов връчи наградите на Мажоретен състав „Елинор“ при Обединен детски комплекс – Панагюрище, на художествения му ръководител Елеонора Найденова, на Мажоретен състав при Средно общообразователно училище „Нешо Бончев“ и на художествения му ръководител Мария Бензарова. Шесткратната световна шампионка  и носителка на 5 европейски титли по самбо и Почетен гражданин на Панагюрище Мария Оряшкова връчи наградите на изявените спортисти и техните треньори: Катя Кроснарова, Борис Влахов, Любомира Карагьозова и  Георги Атанасов от клубовете по лека атлетика, тенис на маса бойни спортове и хандбал в Панагюрище. Поради отсъствие от страната  треньорите Дончо Калпаков, Кръстьо Тютюнджиев, Иван Нетов и Ангел Палпулов не присъстваха на церемонията в петък. Наградите им ще бъдат връчени допълнително.  Проф. дмн Лука Кръстев връчи наградите на изявените в областта на науката и образованието деца и младежи от училищата в Панагюрище,  на техните преподаватели Райна Стоичкова, Таня Радева, Мария Игнатова, Жечка Симодошева и Стоянка Добрева,  както и на звездните гласове на възпитаниците от класовете на Нона Немигенчева, Стефка Стефанова и Иван Иванов.
    В изпълнение разпоредбите на Наредба за условията и реда за осъществяване на закрила на деца с изявени дарби, приета с ПМС № 298 от 17.12.2003 г., със заповед на кмета на община Панагюрище е определена Консултативна комисия за закрила на деца с изявени дарби. Комисията с председател Нора Кунчева, директор  на дирекция „Образование, култура и социални  дейности. Комисията е определила 159-те деца и младежи, които получават стимул за постиженията и развитието си. Всички те са заели първо, второ или трето място на общинки, областни, национални и международни олимпиади, конкурси и състезания. По силата на подписания на 2 април 2012 година Дарителски договор между „Асарел-Медет“ АД и Община Панагюрище, сумата за закрила и стимулиране на изявените деца в общината тази година се удвоява. 


Тази страница е видяна: 1276

 Публикувано от: pamedia на Monday 28 January 2013 - 11:09:45

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Стефан Мирев стана кръстник на даровитите деца от Панагюрище в поредния „Звезден клас” и им връчи награди
Пътуваща академия "Артисти за деца" ще работи с деца и младежи в неравностойно положение в Брацигово и Панагюрище
Два социални проекта за деца и младежи стартира Община Пазарджик
Три организации подкрепят Фондация "Надеждата на Пазарджик" в инициативата за подпомагане на талантливите деца
Със съдействието на Община Ракитово деца и младежи с увреждания получиха дарения от млечни продукти
Младежки дом и Община Пазарджик организират Великденски благотворителен концерт в подкрепа на деца и младежи с увреждания
Тодор Попов отличи младежи от Пазарджик за почистването на зелени пространства
Община Панагюрище ще награди 170 талантливи деца
Центровете от семеен тип за деца и младежи по проект "Шанс" в Пазарджик са приели 26 деца
Община Пазарджик отличи четирима художници, Манол Панчовски получи наградата на СБХТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5377 сек., 1.4497 от тях за заявки.