Новина: Пътуваща академия "Артисти за деца" ще работи с деца и младежи в неравностойно положение в Брацигово и Панагюрище
(Категория: Образование)
Публикувано от pamedia
Friday 20 March 2015 - 13:49:24


Артисти за деца, Брацигово, Панагюрище, Над 200 деца в неравностойно положение от Брацигово и 400 - от Панагюрище, ще бъдат включени в проекта  Пътуваща академия “Артисти за деца”, който стартира на 14 март и ще продължи до 13 юни.
Пътуваща академия “Артисти за деца” е инициатива на Фондация „Ден Гри”, стартирала през 2002 година с проекта „Лятна театрална академия за деца в риск – с. Широка Лъка”. От 2011 година фондацията развива дейности  по международната програма “Артисти за деца” в Кения и България. В ателиетата и курсовете на програмата до момента са се обучавали над 800 деца от България от над 10 домове и детски институции, 1300 деца от домове от Кения, 80 артисти от Европа, САЩ и Кения, както и над 25 социални работници от страната. 
Проектът в Панагюрище и Брацигово се реализира в сътрудничество и с подкрепата от местните власти и в партньорство с центровете за  настаняване от семеен тип, Комплекса за социални услуги за деца и семейства, социални институции, както и с деца и младежи от училищата в двете общини.

Ръководител на програмата и главен супервизор на проекта е театралната режисьорка Елена Панайотова.
Водещ на академията в град Панагюрище е актрисата Росица Гущерова в екип с куклената актриса Маргарита Петрова, сценографката Здравка Кантарева и арт-терапевта Виктор Велчев. Очаква се към екипа накрая на проекта да се присъединят хореографката Вероника Петрова и актрисата Мая Бежанска.
Водещи на академията в град Брацигово са перкусиониста Тома Бранкованов, актрисите Соня Рупова и Ани Вълчева и дизайнерката Албена Иванова. В края на проекта ще се включат актрисата Стела Кръстева и известният пловдивски фотограф Атанас Кънев.

Програмата на проекта включва директна творческа работа на артисти с деца и младежи в ателиета по ритъм лаборатория, театър на маската, визуални изкуства и фотография, и ще предложи обучителни семинари за професионалисти в сферата на социалните услуги и образованието. Проектът ще приключи с публично представяне на резултатите от тримесечната програма  под формата на театрален спектакъл “Японски приказки”. Готовият спектакъл ще гостува през юли на XIII Детски приказен фестивал за деца в неравностойно положение в с. Широка Лъка.Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.8505 )


Време за изпълнение: 0.0967 сек., 0.0217 от тях за заявки.