RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
„Стрелчанска Коледа- 2013” за деца в неравностойно положение

Стрелча, Област ПазарджикОбщина Стрелча е организатор на седмата поред “Стрелчанска Коледа” – благотворителна инициатива в подкрепа на деца в неравностойно положение от община Стрелча. След предварително проведена кампания по продажба на куверти и събиране на дарения в балнеохотел „Роза” се проведе тържество под егидата на кмета Иван Евстатиев.В приветственото си слово кметът подчерта голямото значение на тези инициативи и благодари на всички, които се отзоваха на поканата. 
Програмата включваше фолклорни изпълнения на децата от дует „Рукатка” с ръководител Боряна Райкова от София, авторски изпълнения на стихове от Мария Терзийска от 7 “а” клас, а момчетата от 5 “а” клас на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” под ръководството на класния им ръководител Мариана Няголова изнесоха истински спектакъл с подготвените автентични коледни и новогодишни наричания. След като минаха по масите и сурвакаха гостите, малките сурвакари събраха сумата от 355 лв. Кулминацията на вечерта бяха търговете с дарени предмети, като в отделните наддавания сумите надхвърлиха 200 лв. за предмет. От коледния базар на сурвачките и картичките, изработени от децата от ОДЗ „Д-р Стайко Стайков”, НУ „Паисий Хилендарски” и СОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, както и от продажбата на дарените от краеведите на Стрелча Яко Бойчев и Димитър Пенчев бяха събрани около 200 лв. Така общата сума от дарения куверти, търгове, продажби от базара и малките сурвакари достигна до рекордната за всичките седем години цифра 3 945 лв. Първата «Стрелчанска Коледа» се е състояла през 2007- ма година. Целта е да се подпомогнат за празниците деца сираци и полусираци. Всяка година се подпомагат между 20 и 30 деца. За пръв път по предложение на кмета Иван Евстатиев през 2011 година са подпомогнати и деца с увреждания. 


Тази страница е видяна: 1094

 Публикувано от: pamedia на Saturday 21 December 2013 - 11:56:56

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Пътуваща академия "Артисти за деца" ще работи с деца и младежи в неравностойно положение в Брацигово и Панагюрище
Mестната организация на ГЕРБ раздаде подаръци на 40 деца в неравностойно положение
Започна подготовката на петото издание на риболовното състезание за деца в неравностойно положение
Утре от „Мариола Доспевска“ раздават коледните пакети на деца в неравностойно положение
Отборът на „Асарел Медет“ победи в „Игри за добрини“ и спечели 2 хиляди лева в подкрепа на деца в неравностойно положение
10 години "Един различен ден" за деца и младежи в неравностойно положение
Благотворителен жест на децата от ОДЗ "Юрий Гагарин" към връстниците им от Центъра за настаняване на деца в неравностойно положение
Хора в неравностойно положение подредиха фотоизложба
Танцьорите от „Чудесия” ще гостуват на хора в неравностойно положение
Благотворителният концерт "Стрелчанска Коледа 2017" ще е на 21 декемвриТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5654 сек., 1.4578 от тях за заявки.