RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Здравните инспектори са издали 38 предписания в училищата, 27 вече са изпълнени
СОУ Пазарджик,

Инспектори по държавен здравен контрол  от РЗИ Пазарджик  провериха готовността за новата учебна 2017-2018 година на всички 124 учебни заведения, регистрирани като обекти с обществено предназначение на територията на областта  - това са 117 училища, 6 филиала и 1 висше учебно заведение.

В края на миналата учебна година бяха извършени 292 текущи проверки, с цел оценка състоянието на учебно-възпитателните заведения, съобщиха от РЗИ-Пазарджик.

Предписания за привеждане на обектите в съответствие със здравните изисквания и извършване на ремонтни дейности бяха издадени на 38 училища. В хода на последващия контрол по изпълнение на предписанията бе установено, че 27 учебни заведения са изпълнили препоръките на РЗИ. Директорите на останалите училища са подали молби до РЗИ за удължаване на срока за изпълнението, поради недостиг на финансови средства. Само в СУ „Димитър Гачев“ гр. Пазарджик ремонтните дейности ще продължат след започване на учебната година, с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“.

Най-често препоръките на РЗИ касаят отстраняване на течове от покривна конструкция, отстраняване на пропуквания по стени и тавани, измазване и боядисване на помещенията, подмяна на подова настилка, подмяна на дограма и др.

По преценка на училищните ръководства са извършени ремонтни дейности, които не са предписани от РЗИ в: ОУ „Проф. Иван Батаклиев” - гр. Пазарджик, НУ „Отец Паисий” - гр. Пазарджик,  ОУ „Константин Величков”, с. Паталеница, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, с. Ковачево, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” -  с. Нова Махала, ОУ „П. Р. Славейков” - гр. Пещера, ОУ „Проф. Марин Дринов” - гр. Панагюрище
Тази страница е видяна: 487

 Публикувано от: pamedia на Thursday 14 September 2017 - 11:38:17

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Съвместни действия на здравните инспектори и полицията в Пазарджик
В 11 училища от областта не са изпълнени предписанията на РЗИ Пазарджик
В 21 учебни заведения са изпълнени предписанията на РЗИ за ремонти на материалната база
На 15-и лекарите излизат, национален протест, ако не бъдат изпълнени исканията им до 30 май /видео/
10 изпълнени от 30 подготвени проекта отчете пещерската дирекция „Европейски фондове“. Други 8 са в процес на изпълнение
Проектите по Публичната инвестиционна програма в Пазарджик и Белово са изпълнени на 75%, констатира специална комисия, проверките продължават
На 12 църкви са направени предписания за отстраняване на противопожарни нарушения
По предписания на екоинспекцията са почистени терени, замърсени с отпадъци
Екоекспертите от Пазарджик са съставили 4 акта и 39 предписания на фирми и лица за нарушения
Речните корита масово са замърсени с оптадъци, направени са 14 предписания на общинитеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.4670 сек., 1.3632 от тях за заявки.