RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Екоекспертите от Пазарджик са съставили 4 акта и 39 предписания на фирми и лица за нарушения
Еко


През юни експертите на РИОСВ – Пазарджик извършиха 118 проверки на 94 обекта, съобщиха от екоинспекцията. За констатирани административни нарушения на Закона за опазване на околната среда и секторните закони са съставени 4 акта и 1 текуща санкция. Издадени са и 39 предписания за отстраняване на несъответствия и предприемане на мерки.


За неподдържане на съоръженията за отпадъчни води в експлоатационна изправност е съставен акт по Закона за водите на „Лодис Инвест“ ЕООД, млекопреработвателно предприятие в гр. Пазарджик. Съставен е акт по Закона за управление на отпадъците на „Евро-Гус“ООД за нерегламентирано изгаряне на отпадъци на площадката на производствен обект в с. Радилово, община Пещера.
 За неизпълнение на дадени задължителни предписания, по реда на ЗООС експертите на РИОСВ санкционираха физическо лице, което стопанисва оранжерия в с. Црънча, общ. Пазарджик и собственика на „Равногор“ЕООД - мандра в с. Равногор, общ. Брацигово. Текуща санкция е прекратена със заповед и на същото дружество - „Биовет”АД, е наложена нова текуща санкция в размер на 1 307 лева, за изпускане на промишлени отпадъчни води със съдържание над индивидуалните емисионни ограничения по показатели „биологична потребност от кислород” и „общ фосфор”.

Активна е дейността на инспекцията през юни за опазване на биологичното разнообразие. Проверени са резерватите „Купена“, „Беглика“, „Дупката” и „Мантарица“. Не са констатирани нарушения. Пътеките за посетители са почистени. Осигурена е проходимостта им. В резерват „Купена”, с цел предотвратяване на незаконна сеч на дърва, през  юни са проведени две съвместни акции със служители на Зонално жандармерийско управление (ЗЖУ) – Пловдив, МВР, РПУ-Пещера. Не са установени нарушения.

През юни РИОСВ-Пазарджик реагира на сигнали на граждани за намерена малка сова със счупено крило в центъра на с. Звъничево и за умрял щъркел в гнездо на електрически стълб - до трансформатор, по пътя от с. Черногорово за с. Росен. Проверките установиха, че птицата със счупено крило е млада сова, паднала от гнездото. Изпратена е за лечение в Спасителния център за диви животни в гр. Стара Загора. Проверката на щъркеловото гнездо, извършена от екип на EVN-България, не е установила умрял бял щъркел в него.Тази страница е видяна: 2242

 Публикувано от: pamedia на Friday 05 July 2019 - 16:33:54

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Екоексперти са съставили два акта за нарушения през юли
РИОСВ-Пазарджик санкционира 11 фирми и две физически лица за нарушения на екологичното законодателство, през март и април
Полицаите са съставили 80 акта за шумни тържества
Четири акта и 24 предписания са направили през септември от РИОСВ - Пазарджик
На 12 църкви са направени предписания за отстраняване на противопожарни нарушения
Екоинспектори от Пазарджик съставиха шест акта на фирми
За нарушения на екозаконодателството са съставени 4 акта
Глоби за кметове, фирми и физически лица след проверки на РИОСВ – Пазарджик
За нарушения на вечерния час в Панагюрище са съставени 20 акта
За три месеца – 80 акта за нарушения на Наредбата за обществения редТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6162 сек., 1.5179 от тях за заявки.