RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Проектите по Публичната инвестиционна програма в Пазарджик и Белово са изпълнени на 75%, констатира специална комисия, проверките продължават

Белово ЦентъраОглед на място на всички финансирани проекти по публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите” разпореди областният управител Иван Йорданов. С негова заповед е създадена работна група от областна администрация, която извършва проверките.
За общините от област Пазарджик бяха одобрени 21 проекта на обща стойност 11 358 170 лв. Съгласно указанията на Министерски съвет областният управител осъществява наблюдение и контрол на изпълнението на одобрените инвестиционни проекти.
В общините Белово и Пазарджик изпълнението на проектите е на 75%, спазени са сроковете по сключените договори и се очаква до края на м. октомври обектите да бъдат завършени.  В гр. Белово със средства от Публичната инвестиционна програма се реновира центърът на града, проектът предвижда създаването на Център за представяне и експониране на местното културно наследство. В община Пазарджик се подобрява градската среда в кварталите „Запад” и „Устрем”, където са реновирани уличната мрежа, пешаходни алеи и тротоари, паркинги, зелени площи и зони за отдих, изградени са детски площадки и над 1 км. нови велоалеи.
В селата Бошуля, Карабунар, Виноградец и в гр. Ветрен, договорите за стартиране на строително-ремотните дейности са сключени в началото на м. август, обектите са трасирани, предвижда се изграждането на спортни площадки в четирите населени места. По проекта за рехабилитация на пътя Виноградец-Церово/-Славовица-Долно Вършило е избран изпълнител и предстои сключването на договор. Обект „Централно водоснабдяване на с. Долно Вършило” не е стратирал поради обжалване на процедурата за избор на изпълнител.
Община Лесичово има един проект:  Подобряване на енергийната ефективност на Дом за лица с физически увреждания с Щърково, след проведена процедура по ЗОП е избран изпълнител, договорът не е сключен поради обжалване, очаква се произнасянето на Комисията за защита на конкуренцията.
Рабтоната група ща продължи проверките на място на одобрените инвестиционни проекти през следващата седмица в общините Батак, Брацигово, Пещера, Велинград и Стрелча.


Тази страница е видяна: 1322

 Публикувано от: pamedia на Friday 22 August 2014 - 15:37:16

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Всички общини ще подадат проекти по Публичната инвестиционна програма
Община Пазарджик стартира разработването на Инвестиционна програма на Интегрирания план за градско развитие
Продължават проверките в детските заведения
Спокойна епизоотична обстановка, констатира на заседанието си Областната комисия
Оборотът на морето доближи 1 млрд лв. за месец, проверките на НАП, МВР и митниците продължават
От проверките на РИОСВ за крайпътни сметища ще го отнесат с актове кметовете на Белово и Сестримо
Концертите на острова и на стадиона продължават с леко променена програма
Регионална програма за заетост обсъдиха в едноименната областна комисия
В 11 училища от областта не са изпълнени предписанията на РЗИ Пазарджик
Годишният доклад за изпълнението на мерките по безопасност на движението и план програма за 2020 г – на предстоящото днес заседание на Областната комисияТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5978 сек., 1.5276 от тях за заявки.