Новина: Здравните инспектори са издали 38 предписания в училищата, 27 вече са изпълнени
(Категория: Здраве)
Публикувано от pamedia
Thursday 14 September 2017 - 11:38:17

СОУ Пазарджик,

Инспектори по държавен здравен контрол  от РЗИ Пазарджик  провериха готовността за новата учебна 2017-2018 година на всички 124 учебни заведения, регистрирани като обекти с обществено предназначение на територията на областта  - това са 117 училища, 6 филиала и 1 висше учебно заведение.В края на миналата учебна година бяха извършени 292 текущи проверки, с цел оценка състоянието на учебно-възпитателните заведения, съобщиха от РЗИ-Пазарджик.

Предписания за привеждане на обектите в съответствие със здравните изисквания и извършване на ремонтни дейности бяха издадени на 38 училища. В хода на последващия контрол по изпълнение на предписанията бе установено, че 27 учебни заведения са изпълнили препоръките на РЗИ. Директорите на останалите училища са подали молби до РЗИ за удължаване на срока за изпълнението, поради недостиг на финансови средства. Само в СУ „Димитър Гачев“ гр. Пазарджик ремонтните дейности ще продължат след започване на учебната година, с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“.

Най-често препоръките на РЗИ касаят отстраняване на течове от покривна конструкция, отстраняване на пропуквания по стени и тавани, измазване и боядисване на помещенията, подмяна на подова настилка, подмяна на дограма и др.

По преценка на училищните ръководства са извършени ремонтни дейности, които не са предписани от РЗИ в: ОУ „Проф. Иван Батаклиев” - гр. Пазарджик, НУ „Отец Паисий” - гр. Пазарджик,  ОУ „Константин Величков”, с. Паталеница, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, с. Ковачево, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” -  с. Нова Махала, ОУ „П. Р. Славейков” - гр. Пещера, ОУ „Проф. Марин Дринов” - гр. Панагюрище

Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.14722 )


Време за изпълнение: 0.1030 сек., 0.0207 от тях за заявки.