RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Съвместни действия на здравните инспектори и полицията в Пазарджик

rzi_tabela.jpgСпециалисти по профилактика на болести и промоция на здравето от Регионалната здравна инспекция в Пазарджик и Полицията работят съвместно в няколко направления. Здравните експерти са поканени да вземат участие в реализирането на Програма „Детско полицейско управление” за обучение на ученици от начален и прогимназиален етап в пет училища на територията на областта – в Пазарджик, Септември, Пещера, Велинград, Панагюрище. Децата ще получат умения за справяне с предизвикателствата и знания за работа в екип. Експертите от РЗИ ще ги запознават с последствията за здравето от тютюнопушенето, употребата на алкохол и наркотици, съобщиха от РЗИ.
Детското полицейско управление е поредната съвместна дейност между РЗИ и ОДМВР, чиято предистория започна с подписването на Споразумение за координация и сътрудничество през 2008 г. между двете министерства.Като продължение на установените във времето добри традиции, вече осма година служители на двете институции си взаимодействат в превенцията и за провеждане на ефективен държавен здравен контрол. 
Извършват се съвместни проверки по повод постъпили жалби и сигнали за нарушение изискванията на чл. 54 и чл. 56, ал. 1 от Закона за здравето (продажба на алкохолни напитки на лица под 18-годишна възраст и тютюнопушене в закрити обществени места), съвместни проверки по постановления на Окръжна прокуратура в обекти, посещавани от деца - дискотеки, клубове, игрални зали, ресторанти, кафенета, търговски обекти за продажба на алкохолни напитки и тютюневи изделия и др.,  и съвместно участие при специализирани полицейски операции. За седемте месеца от началото на тази година са проверени 46 обекта за хранене и развлечение и обекти с обществено предназначение - плувни басейни, игрални зали, кафе-аперитиви, ресторанти, заведения за бързо хранене.
 Съставени са 20 акта за административни нарушения. От тях за тютюнопушене в нарушение на Закона за здравето (чл. 56, ал. 1) са санкционирани 4 юридически лица и ЕТ и 12 физически лица. Други 4 акта са съставени на физически лица по Наредба №15 от 27.06.2006г. (за нередовна лична здравна книжка или липса на такава). Не са констатирани нарушения по чл. 54 от Закона за здравето, за продажба на алкохолни напитки на лица под 18 годишна възраст.


Тази страница е видяна: 1147

 Публикувано от: pamedia на Thursday 04 August 2016 - 13:04:47

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Здравните инспектори са издали 38 предписания в училищата, 27 вече са изпълнени
ОДМВР-Пазарджик: Всички действия на полицията в Стрелча са продиктувани само и единствено от задължението ни да защитаваме обществения интерес, правата на гражданите и прилагане на законите
Съвместни екипи на Полицията, РЗИ, и ОДБХ ще извършват проверки на барове и обектите, забранени за посещение
Танцьори от Каталуния - на гости в Община Пазарджик преди тридневните съвместни спектакли с „МЕРАК“ – Пазарджик
Тодор Попов: Развиваме Пазарджик с действия, а не с обещания
РЗИ-Пазарджик включва здравните медиатори в борбата за ограничаване на морбили
Поздрав от кмета Тодор Попов до здравните работници в община Пазарджик
Театърът в Пазарджик започва инициатива „Солидарност със здравните работници“ и ги кани на спектакъл специално за тях
„Рефан" дари на Община Пазарджик дезинфектанти за социалните услуги и здравните заведения
Съвместни патрули на НАП и МВР до края на сезонаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.8130 сек., 1.7223 от тях за заявки.