RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
ОДМВР-Пазарджик: Всички действия на полицията в Стрелча са продиктувани само и единствено от задължението ни да защитаваме обществения интерес, правата на гражданите и прилагане на законите
         
Пазарджик
Пресцентърът на ОДМВР - Пазарджик разпространи позиция относно  действия на полицията в Стрелча, в която се казва:

"Уважаеми представители на регионалните и местни медии,
По повод на продължаващи твърдения от представители на политическа партия за незаконосъобразни действия на полицията спрямо представител на местната власт в Стрелча, считаме за наш дълг да заявим позицията ни на държавна институция, която е призвана и задължена да съблюдава спазването на законите и да работи в името на гражданите.
По въпросния случай служителите на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик са извършили действия по проверка на сигнал от гражданин – работещ в общинската администрация, който е потърпевш от определени действия спрямо него. Всички дейности на полицейските органи по казуса преди да бъдат реализирани са съгласувани с компетентната прокуратура.
Няма и не е имало практика  в ОДМВР-Пазарджик, когато се извършват оперативни или процесуални действия, в това число и проверки да се информират предварително медиите. По време на проверката в сградата на общинската администрация граждани на Стрелча бяха подали информация към регионални и национални медии за случващото се. Поради този факт бе породен големия медиен и обществен интерес към случая.
Докато е извършвана проверката е разпоредено създаването на  такава организация, че да не се прекъсва процеса по предоставяне на административни услуги на гражданите. Не отговарят на истината твърденията, че на мястото е имало „20 полицаи от икономическа полиция“, тъй като секторът „Противодействие на икономическата престъпност“ няма в своя щат толкова служители.
След приключване на действията всички резултати са събрани, обобщени, анализирани и незабавно докладвани от разследващ полицай на прокурор от Районната прокуратура в Панагюрище. По случая е образувано досъдебно производство.
Всички действия  на полицейските структури от ОДМВР-Пазарджик са продиктувани само и единствено от задължението ни да защитаваме обществения интерес, правата на гражданите и прилагане на законите действащи в страната ни.  "
Тази страница е видяна: 957

 Публикувано от: pamedia на Monday 15 April 2019 - 10:16:08

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Само 5 зрелостници са декларирали, че ще се осигуряват здравно. Задължението е за всички абитуриенти
Съвместни действия на здравните инспектори и полицията в Пазарджик
ОДМВР – Пазарджик с препоръки към гражданите
Цветан Цветанов в Кръстава: Държавата ще отстоява обществения интерес за мината за добив на волфрам. Няма цена, когато се съсипва живота на хората
Кметът е изненадан от претенциите на Дошков за покриване на всички разходи в обществения превоз
ОДМВР предупреждава гражданите да не връщат обаждания към непознати номера от далечни страни
Ирански бизнесмени - с интерес към розопроизводството в Стрелча
167 са кандидатите за депутати в област Пазарджик, само на един е отказано /всички кандидати и листи по номера/
Български и чуждестранен инвеститори са заявили инвестиционен интерес към бившата база на МВР в Стрелча
Областният: За всички, които още не са разбрали: Изборите свършиха! Сега имаме само една кауза - Пазарджик!Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.2554 сек., 1.2092 от тях за заявки.