RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Само 5 зрелостници са декларирали, че ще се осигуряват здравно. Задължението е за всички абитуриенти

    Абитуриентите трябва да подадат декларация образец 7 за това, че ще се осигуряват за здраве сами след завършване на училище, напомниха от Териториалното поделение на НАП в Пазарджик. Самоосигуряването за няколкото месеца до приемането им като студенти или наемането им на работа се налага, тъй като в общия случай учениците завършват средното си образование до края на юни на текущата година, а биха започнали следването си във висше училище през септември или октомври. За периода от завършването на средно образование до записването им като студенти, те не са осигурени за сметка на бюджета, защото не попадат в нито една от двете категории – студенти или ученици. За този период бъдещите студенти освен че трябва да внесат здравноосигурителните си вноски, трябва предварително да подадат и осигурителна декларация образец 7. До момента в Офиса на НАП Пазарджик това, задължение са изпълнили 5 зрелостници от областта.

Тази декларация се подава в срок до 25-то число на месеца, следващ месеца на възникване на задължението за осигуряване от всеки, който не е осигурен на друго основание. Тоест ако учениците от 1 юли са в това качество и трябва сами да внасят здравноосигурителни вноски, то те трябва до 25 август  да подадат в НАП по постоянен адрес декларация образец 7.
Здравноосигурителните права на гражданите, които се осигуряват за своя сметка, се прекъсват ако не са внесени повече от три дължими месечни здравноосигурителни вноски за период от 36 месеца. Периодът се брои до началото на месеца,  предхождащ месеца, в който лицето потърси медицинска помощ, платена от Националната здравноосигурителна каса. Правата се възстановяват от датата на заплащане на всички дължими вноски.
Абитуриентите могат да направят справка за здравноосигурителния си статус, както и да проверят периодите, за които им липсват здравноосигурителни вноски чрез електронната услуга на НАП. Справка за здравния статус се извършва и автоматично с въвеждане на ЕГН на  телефон  0700 18 700 на цената на градски разговор от цялата страна. С електронния калкулатор на сайта на НАП може да се изчислят дължимите здравноосигурителни вноски и лихвите към тях.


Тази страница е видяна: 1027

 Публикувано от: pamedia на Thursday 12 June 2014 - 16:23:19

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
ОДМВР-Пазарджик: Всички действия на полицията в Стрелча са продиктувани само и единствено от задължението ни да защитаваме обществения интерес, правата на гражданите и прилагане на законите
На 13 май ПГСА създаде празник за своите абитуриенти. Нов проект очаква бъдещите зрелостници
От НАП: Подробно всички задължения за здравно осигуряване на приетите студенти редовно и задочно обучение, в България и чужбина
167 са кандидатите за депутати в област Пазарджик, само на един е отказано /всички кандидати и листи по номера/
В Стрелча осигуряват топъл обяд за 80 човека
Областният: За всички, които още не са разбрали: Изборите свършиха! Сега имаме само една кауза - Пазарджик!
Белодробната болница във Велинград започва мащабен ремонт. Нови кабинети осигуряват още по-добро лечение
11 ученически клуба по здравно образование финансира Община Пазарджик
Десислава Костадинова: Днес почитаме не само онези, пожертвали живота си за освобождението на Пещера, а всички, дали живота си, за да я има България днес
Близо1400 граждани и фирми си поискаха ПИК от НАП, 288 вече са декларирали доходите си чрез кодаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5425 сек., 1.4442 от тях за заявки.