RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
РЗИ-Пазарджик включва здравните медиатори в борбата за ограничаване на морбили
Пазарджик
От Здравната инспекция в Пазарджик съобщиха за провела се днес работна среща на д-р Фани Петрова – директор на РЗИ Пазарджик, д-р Хюля Шериф, зам.-директор на РЗИ, д-р Магдалена Станева – директор на дирекция „Надзор на заразните болести“, инспекторите Атанасова и Куртакова със здравните медиатори от област Пазарджик. Поводът за срещата е Писмо на министерство на здравеопазването за оказване на съдействие от страна на медиаторите за активно подпомагане усилията на личните лекари и РЗИ в издирване и имунизиране на неимунизирани лица, разясняване на необходимостта от имунизиране на всички подлежащи деца, своевременно търсене на медицинска помощ при поява на симптоми на заболяването, особено при данни за контакт с болен, както и за повишаване на информираността за спецификата и протичането на заболяването и неговата тежест, рисковете при боледуване и други важни въпроси за ваксинопредотвратимите заболявания.
По официални данни на Министерство на здравеопазването към 16.05.2019 г. са съобщени 650 случая на морбили. Териториално са засегнати единадесет области в страната: София-област – 231 заболели, София-град – 210 заболели, Благоевград – 154 заболели, Кюстендил - 19 заболели, Перник –  10 заболели, Бургас и Пазарджик – по 9 заболели,  Велико Търново  и Монтана по 3-ма заболели, Пловдив и Русе – по 1 заболял. През 19-та седмица на 2019 г. най-много случаи са съобщени от София-град -21 случая и от София-област – 13 случая.
По възрастови групи случаите са разпределени както следва: 0 г. – 109 сл.; 1-4 г. – 195 сл.; 5-9 г. – 173 сл.; 10-14 г. – 32 сл.; 15-19 г. – 18 сл.; 20-24 г. –22 сл.; 25-29 г. – 30 сл.; 30-34 г. – 13 сл.; 35-39 г. – 25 сл;, над 40 г. – 33 сл.
При всички новорегистрирани случаи се извършват епидемиологични проучвания. Спрямо контактните лица на заболелите се предприемат необходимите профилактични и противоепидемични мерки. Продължава извършването на проверки в лечебните заведения, в практиките на общопрактикуващите лекари, в здравните кабинети в детски и учебни заведения за установяване на пропуски в имунизационния статус на посещаващите ги деца и на децата от пациентските листи на ОПЛ.
.Тази страница е видяна: 4669

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 22 May 2019 - 17:28:43

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Ограничаване на заразата от морбили – във фокуса на работната среща на РЗИ със здравните медиатори в областта
Спешно са ваксинирани срещу морбили 222 деца в Пазарджик
Преподаватели и медиатори ще се обучават за работа в мултикултурна среда
Пазарджик се включва в Нощта на прилепите
Асамбъл Пазарджик се включва в пролетните фолклорни празници
Съвместни действия на здравните инспектори и полицията в Пазарджик
В събота Пазарджик се включва в кампанията за донорство на стволови клетки
Пазарджик се включва в националното шествие в памет на загиналите в катастрофи
ГЕРБ-Пазарджик се включва в екологичната инициатива „Да почистим България за един ден”
Поздрав от кмета Тодор Попов до здравните работници в община ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6991 сек., 1.5986 от тях за заявки.