RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Поскъпват и някои услуги на ЕСГРАОН, социалните - поевтиняват

pz_sgrada16.jpgГоляма част от документите, които издава ЕСГРАОН, до момента в Пазарджик се таксуваха по 3 лв. С внесения в Общинския съвет проект за промяна на таксите се предлага тази такса да стане 5 лв. В повечето случаи това е свързано с промени в Закона за гражданската регистрация, с които се усложнява процедурата, премахва се индигираният образец, чийто  екземпляр  досега се предоставяше на лицето и заедно с приемането на заявлението се издава и удостоверение.
Такъв е случая с регистрация на заявление за промяна на постоянен адрес и издаване на удостоверение. Тази услуга е сред тези, които поскъпват от 3`00 лв на 5,00 лв. В същия размер поскъпва и издаването на удостоверение за семейно положение - в мотивите за това увеличение е записано, че с измененията на нормативната уредба са се увеличили разходите за извършваната административна услуга. От 3 лв. на 5 лв. поскъпва и дубликатът на удостоверение за раждане.
В обяснението за нужното увеличение се посочва,че ползването на определените програмни продукти, увеличените разходите за канцеларски материали, консумативи за работа и поддържане на техниката са увеличили себестойността на услугата.
Сред услугите на ЕСГРАОН има и такива, чиято  цена намалява  двойно - това е извършване на адресна регистрация на лежащо болни по домовете. Досега таксата е била 20 лв, а сега се предлага да се намали на 10,00 лв. В повечето случаи промяната на адресната регистрация на лежащо болните е свързана с настаняването им в социални домове.  Адресна регистрация на лица, настанени със заповед в общински социални заведения ще се издава безплатно. От 10 лв  на 3 лв ще поевтинее издаването на заверени копия на актовете за гражданско състояние. Досега те са таксувани в графа "Друг вид удостоверения" с определена цена от 10 лв. С промените услугата е регламентирана точно и в софтуерната система ще бъде заложена цена за нея от 3 лв. 


Тази страница е видяна: 769

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 13 July 2016 - 14:45:08

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Обществено обсъждане и в Пазарджик на концепцията на новия Закон за социалните услуги
Готова е стратегията за развитие на социалните услуги в областта за периода 2011-2015
„Рефан" дари на Община Пазарджик дезинфектанти за социалните услуги и здравните заведения
Областният управител на Пазарджик върна за ново обсъждане решенията за сметката за отпадъците и общинската стратегия за социалните услуги
Представители на местните власти в Унгария почерпиха от опита на Пещера в работата с ромското население и социалните услуги за възрастни
Тодор Попов: Социалните услуги на територията на община Пазарджик работят на пълни обороти и в условията на извънредно положение
Областният съвет за развитие прие стратегията за развитие на социалните услуги
И билетите по междуселищните линии поскъпват
В Пазарджик жилищата поскъпват, в други 20 области отчитат спад на цената
Общинските жилища поскъпват заради нови коефициенти при определяне на цената имТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5963 сек., 1.4848 от тях за заявки.