RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Областният съвет за развитие прие стратегията за развитие на социалните услуги

Септември, На провелото се днес в община Септември заседание на Областния съвет за развитие беше приета Областна стратегия за развитие на социалните услуги в област Пазарджик /2016-2020/. „Изключително важно е да засилим гражданският контрол върху дейността на новите социални услуги и това да бъде един от основните акценти при разработването на общинските стратегии”, заяви областният управител на Пазарджик Трендафил Величков. Членовете на съвета приеха предложението му Областният координационен механизъм, който подпомагаше процеса на деинституционализацията, да се трансформира в Областен съвет по социални услуги и в него да бъдат включени всички участници в процеса на предоставянето на социалната грижа.
Наличните и действащи социални услуги за деца и възрастни в общините на областта са общо 72, като 36 от тях са резидентен тип /24 часова денонощна грижа/. В новия планов период е предвидено разкриването на общо 26 нови социални услуги – 10 за деца и 16 за възрастни. Това са нови Центрове за настаняване от семеен тип /ЦНСТ/ за възрастни в общините Батак, Белово, Брацигово, Септември и Стрелча, нови Центрове за работа с деца на улицата в общините Панагюрище, Пазарджик и Брацигово, нови Центрове за обществена подкрепа /ЦОП/ в общините Пазарджик и Септември, нов Дневен център за деца с увреждания в град Ветрен и др.
В качеството си на домакин, кметът на община Септември Марин Рачев, получи подкрепата на Областния съвет за предоставяне за безвъзмездно ползване на община Септември на сградата на бившия родилен дом, собственост на Напоителни системи за изграждане на Дневен център за възрастни хора и сектор за хора с увреждания. Стартиране на процедурата по прехвърляне на земята на Вила Ракитово в собственост на община Септември, с цел кандидатстването по проект по ПРСР. В становище до Министъра на транспорта ще бъде подкрепено искането на община Септември пред НКЖИ за ремонт на участъка, през който преминават товарните автомобили превозващи материали във връзка с реконструкцията на жп линията и изграждането на пешеходен преход в квартал „Юг” град Септември.
По време на заседанието бе взето решение на 29 февруари да се проведе заседание на ВиК асоциацията в област Пазарджик. До момента ВиК асоциацията в област Пазарджик обединява общините Пазарджик, Септември и Лесичово. Своето становище за присъединяване към нея е изпратил и кметът на община Стрелча. Очаква се до 29 февруари, след решения на общинските съвети, да се присъединят и другите общини от областта.
    В заседанието взеха участие зам. областният управител Стефан Мирев, кметове и зам. кметове на общини, определените с решения на общинските съвети общински съветници, представители на държавни институции, на синдикати и на организации на работодатели. Следващото заседание на Областния съвет за развитие ще се проведе през март, домакин ще бъде  кметът на община Ракитово.
               


   Тази страница е видяна: 1008

 Публикувано от: pamedia на Monday 25 January 2016 - 21:31:05

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Готова е стратегията за развитие на социалните услуги в областта за периода 2011-2015
Областният съвет за развитие ще заседава в Ракитово
Годишна награда „Инвеститор на област Пазарджик” ще присъжда Областният съвет за развитие
Областният управител Стефан Мирев ще председателства заседанието на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район
Нови услуги в Центъра за социално включване и развитие в Пазарджик от 1 декември
Регионалният съвет за развитие ще заседава в Панагюрище
Областният управител на Пазарджик върна за ново обсъждане решенията за сметката за отпадъците и общинската стратегия за социалните услуги
Обществено допитване по Проект „Устойчиво интегрирано развитие на гр. Пазарджик – изработване на Интегриран план за градско възстановяване и развитие”
Изнесено заседание на Областния съвет за развитие в Стрелча
Заседание на Областния съвет за развитие ще се проведе утре в ПещераТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 2.6696 сек., 2.5677 от тях за заявки.