RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Областният управител на Пазарджик върна за ново обсъждане решенията за сметката за отпадъците и общинската стратегия за социалните услуги

Със свои Заповеди от 30.12.2015г. областният управител на Пазарджик Трендафил Величков върна за ново обсъждане две решения на общински съвет Пазарджик, приети на заседанието на 17.12.2015г. Това съобщиха от областната администрация и посочиха, че решенията са незаконосъобразни.

Първото решение - №14, е относно одобряване на План-сметка за необходимите разходи за битови отпадъци през 2016г. и определяне на ТБО в община Пазарджик. Не са спазени разпоредбите на Правилника за организацията и дейността на общински съвет относно сроковете на предоставяне на проектите на общинските съветници и по този начин е нарушено правото им да участват в обсъждането и решаването на всички въпроси от компетентността на съвета, е записано в мотивите на заповедта на областния управител.
Второто решение - №18, е относно Приемане на общинска стратегия за развитие на социалните услуги в община Пазарджик за периода 2016г.- 2020г. Нарушени са разпоредбите на чл.36б, ал.1 и чл. 36а от Правилника за прилагане на закона за социално подпомагане /ППЗСП/. В цитираните разпоредби е регламентирано, че Областният управител утвърждава областна стратегия за развитие на социалните услуги след съгласуване с областните съвети за развитие и с регионалните дирекции за социално подпомагане и едва тогава въз основа на утвърдена такава стратегия Общинският съвет по предложение на Кмета на общината приема решение, с което приема общинска стратегия за развитие на социалните услуги, което в случая не е спазено. В мотивите за връщане на второто Решение е посочено и неспазването на чл.10, ал.1, т.2 и т. 3, както и чл.75 от Правилника за организацията и дейността на общински съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация. В хода на дискусията по време на заседанието на ОбС беше поставен този въпрос за сроковете на вносителя – Димитрия Церова, директор на дирекция «Социални дейности» и нейният отговор беше, че общината трябва да спази и другия срок – стратегията да бъде приета до края на годината и че община Пазарджик не може да носи вина, че не е приета Областната стратегия.
На основание чл. 45, ал. 7 от ЗМСМА върнатите за ново обсъждане решения не влизат в сила и следва да бъдат разгледани от общински съвет Пазарджик в 14 – дневен срок от получаването на Заповедите на областния управител.
Заповедите на областния управител за върнатите решение са публикувани на сайта на Областна администрация Пазарджик.Тази страница е видяна: 1053

 Публикувано от: pamedia на Thursday 31 December 2015 - 09:04:21

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Областният управител върна за ново обсъждане решения на общинските съвети в Пазарджик и Ракитово
Областният управител върна за ново обсъждане незаконосъобразни решения на общинските съвети в Септември и Ракитово
Областният управител върна за ново обсъждане решения на общинските съвети в Белово, Батак, Септември, Панагюрище и Сърница
Обществено обсъждане и в Пазарджик на концепцията на новия Закон за социалните услуги
Областният върна за ново разглеждане решение на беловските съветници за преобразуване на собственост
Пет решения на Общински съвети върна областният управител
Областният съвет за развитие прие стратегията за развитие на социалните услуги
Пазарджик има Стратегия за управление на общинската собственост
Иван Лебанов върна на Общинския съвет решенията за евтините парцели на Юндола
„Рефан" дари на Община Пазарджик дезинфектанти за социалните услуги и здравните заведенияТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.8027 сек., 1.6964 от тях за заявки.