RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Депутати от ГЕРБ и Реформаторския блок поеха ангажимент да представят предложения на лекарите за здравната карта

Пазарджик, Депутатите от ГЕРБ Десислава Костадинова и д-р Дончо Баксанов и народният представител Бойка Маринска от Реформаторски блок се отзоваха на поканата на Регионалната колегия на Българския лекарски съюз за среща по проекта на здравна карта. Предложената карта предвижда от сега съществуващите в региона 1 465 легла за активно лечение да останат 960 легла. Най-драстично е намалението при педиатричните легла - със 137, хирургичните - с 64, неврологичните - с 32, ортопедичните - с около 50 и т.н.
В същото време Областната комисия по здравеопазване е изготвила проект на картата, който предвижда увеличаване на съществуващите легла до 1679 - в тях са предвидени места в новата болница в Панагюрище и разширението на болница „Здраве“ в Пазарджик. Орязването на леглата за активно лечение автоматично означава орязване на медицински дейности, посочиха ръководителите на здравните заведения. Според проектът на здравна карта в областта няма да има инвазивна кардиология, 4 болници ще имат право на общо 24 ортопедични легла, в това число и областната болница, която осигурява 24-часови дежурства на ортопедичното отделение. По предложение на д-р Дончо Баксанов лекарите ще мотивират необходимостта от запазване на съществуващите легла и тези мотиви да бъдат представени пред комисията по здравеопазване в Народното събрание. Народният представител Десислава Костадинова гарантира, че депутатите от ГЕРБ ще отстояват най-вече правата на пациентите да получават навременна, професионална здравна грижа и да не са ощетени от промените. В Пазарджишка област болници има в четири общински центъра- Велинград, Пазарджик, Панагюрище и Пазарджик. До два дни от лекарския съюз се ангажираха да изпратят на народните представители мотивирано писмо с конкретни предложения за запазване на леглата и намиране на оптималния вариант между предложението на министерството и на областната здравна комисия. Народният представител от Реформаторски блок Бойка Маринска пое ангажимент да се срещне с министър д-р Петър Москов и със здравни експерти във връзка с проекта за новата областна здравна карта. Пред него ще бъде представено конкретно предложение за корекция на параметрите. 


Тази страница е видяна: 876

 Публикувано от: pamedia на Monday 22 February 2016 - 22:45:42

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Кметовете от област Пазарджик излизат с декларация срещу Здравната карта. Лекарите са притеснени за болните
Зам. областните най-вероятно ще са от ГЕРБ и Реформаторския блок
Под въпрос са мандатът за Реформаторския блок и четвъртият за ГЕРБ
Регионалната колегия на лекарите против проекта за здравна карта на Пазарджишка област
В Пазарджик се учреди регионална структура на Реформаторския блок
Клубът на Реформаторския блок в Панагюрище се е превърнал в арт център
Висше образование за зам.-министри и областни искат от Реформаторския блок
Лидерът на СДС провежда работна среща с Реформаторския блок в Пазарджик
От ДБГ и НПСД декларират, че няма да имат свои представители в листата на Реформаторския блок
Бойка Маринска е водач на листата на Реформаторския блок в Пазарджишки избирателен районТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.4886 сек., 1.4001 от тях за заявки.