RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Димитър Петков и Тодор Тодоров с нов текст, регламентиращ ромските сватби

ПазарджикЗабранява се провеждането на сватбени, семейни и други частни събирания на обществени места, общинска собственост, като тротоари, площади, улици, междужилищни пространства, градини, паркове и други територии, както в открити частни имоти, с които се нарушава обществения ред. Това е текстът, зад който ще застанем и който ще гласуваме на заседанието на Общинския съвет, заяви  общинският съветник Тодор Тодоров на пресконфереция, в която участва и другият вносител на проекта на Наредба за обществения ред в Община Пазарджик Димитър Петков.
Предишният текст гласеше:" Забранява се провеждането на шумни тържества и всякакви други действия нарушаващи тишината по улиците, площадите и други обществени зони в населените места от 14.00 – 16.00 часа и от 21.00 до 09.00 часа."

Двамата споделиха, че продължават да работят върху текстовете, отчитайки мнението на гражданите и опита на други общини по т. нар. "парещ" въпрос - ромските сватби.
Предложението, което ние направихме, е свързано с наредби, които има в повечето от населените места, в които е съсредоточено компактно ромско население. Там също фигурират часове. Това, че фигурират часове, определено предизвиква едно усещане за двойнственост и едно усещане за някакъв разрешителен режим, независимо, че от самото предложение това не става ясно. И затова обсъдихме и друг текст от Междуведомствената комисия и който фигурира в предложението, което беше внесено вече от името на двамата общински съветници Георгиев и Янев. Така Димитър Петков обясни новия текст в тяхното предложение, като подчерт , че режимът вече ще е забранителен и това е възможният работещ текст.

Това, което предизвиква напрежение, е часовият пояс и затова  го премахваме като текст, като изрично става въпрос за обществения ред, поясни още Петков.

Този текст не е панацея, той сам по себе си няма да  реши проблема. Трябва да има воля от всичките институции, които са ангажирани - освен община, администрация, органи на МВР, органи на РЗИ, изобщо всички, които трябва да осъществяват контрола по този текст, посочи Тодор Тодоров.

Двамата вносители на проекта отбелязаха,  че за първи път те конкретизират санкциите за различните по степен на тежест нарушения по наредбата, както и за първи път се урежда и материята, свързана с поддържането и опазването на гробищните паркове .

Тази страница е видяна: 1771

 Публикувано от: pamedia на Thursday 19 March 2015 - 12:58:57

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Христо Тодоров, Тодор Тодоров и Кирил Чолов регистрираха Коалиция "Тодор Попов за Пазарджик"
Димитър Петков е председател на групата съветници от „Коалиция Тодор Попов за Пазарджик“
Пълен текст и видео на изявлението на кмета на Пазарджик Тодор Попов
Димитър Петков: Работата на Общинския съвет е изключително издържана
Общото събрание на БЧК-Пазарджик избра Димитър Петков за председател
С почит към един от създателите на борбата в Пазарджик Тодор Диков Тодоров
Преди Европейския ден без загинали на пътя гл. инспектор Тодор Тодоров отчете тревожна тенденция
ДИМИТЪР ПЕТКОВ: Реформаторски блок провежда открита, почтена и отговорна политика, гарантираща стабилност и развитие на България.
Държавната ни шампионка в бадминтона и скуоша Бистра Манева има момиче, общинският съветник Тодор Тодоров - момче
С изменение в наредба се забраняват шумните сватби на откритоТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.3880 сек., 1.2972 от тях за заявки.