RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
С изменение в наредба се забраняват шумните сватби на открито

ПазарджикОбщинският съветник от ГЕРБ и председател на групата общински съветници Тодор Георгиев е внесъл предложение за изменение в Наредбата за обществения ред, с което въобще да се забранят шумните улични сватби и подобни тържества, които в Пазарджик реално нямат ограничение нито във времето, нито за мястото, нито за дебицелите. На документи органичение има - в сега действащата Наредба за опазване на обществения ред в община Пазарджик в чл.2 т.2. е записано, че се забранява нарушаване на тишината на открити обществени места, в административните и жилищните сгради и в близост до тях за времето след 22 часа до зори, както и в следобедните часове, определени за почивка.

"В същото време сме свидетели на изключително много сигнали от страна на граждани, които се оплакват от семейните тържества и сватби на открито, провеждани в повечето случаи в междублокови пространства и дори на улицата. Особено в месеците с хубаво време и най-вече в квартал „Изток“ се провеждат почти ежедневно подобни тържества, съпроводени с шумни улични веселия и използването на мощна озвучителна техника, съпроводено със струпването на много хора. Всичко това води до смущаване спокойствието на хиляди граждани и създава предпоставки за нарушаване на обществения ред. В сегашната Наредба провеждането на тези мероприятия е с разрешителен режим при условие шумът да не надхвърля пределно допустимите норми. Практически това условие е трудно за установяване,  води до допълнителни проблеми, не създава никакви предпоставки и гаранция за изпълнение, никога не се спазва, а общественото недоволство може да доведе до сериозни конфликти и нарушаване на обществения ред.
Ето защо считам, че е необходимо да се създаде изцяло забрана за нарушаването на тишината чрез викане, пеене, свирене, използването на озвучителна техника и други локални източници на шум при провеждане на сватбени, семейни и други частни събирания на места общинска собственост, като тротоари, площади, улици, междужилищни пространства, градини, паркове и други територии, както и в открити частни имоти, с които се нарушава обществения ред и спокойствието на гражданите".
Тези мотиви е записал Тодор Георгиев в предложението, което вече е внесено в Общински съвет - Пазарджик. В предложението не е записано изрично, но явно при нарушение ще се прилагат разпоредбите на същата наредба - т.е., глоба от 50 до 200 лева.


Тази страница е видяна: 1699

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 22 October 2014 - 13:52:34

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Изменение на Наредба регламентира нови условия за паркиране и местодомуване в Пазарджик
Видео от протеста срещу шумните ромски тържества в Пазарджик
В Стрелча отмениха режима на водата, забраняват поливането и миенето на улици и коли
Граждани се оплакаха, че Наредбата за обществения ред не работи по отношение на шумните ромски веселби
Забраняват пашата на животни по поречието на Марица заради заразен нодуларен дерматит
Димитър Петков и Тодор Тодоров с нов текст, регламентиращ ромските сватби
Етнографският музей е домакин на пътуваща изложба за шуменските сватби на етносите
В песни на ромски сватби се призовавало християните да бъдат избити, твърди свидетел 005
НАП и бизнесът продължават обсъжданията на Наредба Н-18
Автомобилите с поставени скоби се репатрират след 19 ч. по наредбаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5984 сек., 1.5022 от тях за заявки.