RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Пълен текст и видео на изявлението на кмета на Пазарджик Тодор Попов

tp290415.jpgКакто обеща миналата седмица, кметът на Пазарджик Тодор Попов обяви днес брифинг, за да сподели своята позиция по изнесен в БТВ репортаж за имотното му състояние. Памедия публикува цялото му изявление:


Това е изключително неточен, неверен и в някои отношения провокатимен репортаж по отношение на няколко факта, които се интерпретират изключително неточно и неправилно.
На първо място показаната територия включва терени и постройки, които не са моя собственост, аз съм собственик на част от тези неща, които бяха показани. На второ място  цитираната сума, която беше изключително, според мен, амнипулирана, от 1,5 млн. лв. е в сферата на фантастика, касаеща Паталеница и околностите. Това би било съотносимо за имоти в Париж или в София. Никога аз или членове на моето семейство не сме имали моторни превозни средства. Аз и семейството ми нямаме друга недвижима собственост освен апартамента в Пазарджик и този в Паталеница. Автомобилът, за който стана дума, е предоставен на общината за ползване, а не на мен в лично качество, с договор за ползване. Това се наложи с оглед на моите ангажименти като председател на УС на НСОРБ, тъй като наистина пътувам много.На последно място, интерпретацията за доходите на семейството ми също беше невярна и неточна, защото не бяха споменати суми, които сме получили от кредити.
Всичко това можеше да се случи, без да се нарушава по такъв груб начин  личното ми пространство. Искам да ви уверя, и да помоля чрез вас институциите, които осъществяват съответните проверки - Прокуратурата и НАП, аз съм декларирал категорично своето желание  и ще съдействам с абсолютно всичко, за да приключат възможно най-бързо, за да може това да не бъде използвано като аргумент преди местните избори, защото би било крайно неприятно.
Това е моят коментар по изнесения репортаж. С искрено съжаление искам да споделя, че това  поведение от страна на определена медия продължава, то не спира и този път обект на такъв тип интервенция продължават да бъдат съпругата и децата ми. Считам това за крайно неприемливо и недопустимо.
По-важният въпрос според мен е защо се случват тези неща - защо сега, защо с мен и защо по този начин. Всички сме наясно, в това число и аз, че всичко това и създалата се медийна ситуация е част от започналата вече предизборна бормба преди местните избори и според менабсолютно несклучайно, че това се случва месец след като обявих, че ще се кадидатирам отново за трети мандат.
През последните 8 години в община Пазарджик аз и екипът ми реализирахме един различен и успешен  модел на управление - надпартиен и модел, който се основава на професионализма и прагматичността. Всички знаете, че аз и екипът ми винаги сме търсели подкрепата на жителите на общината, а не на политическите партии. Аз и екипът ми сме постигали такива нива на обществено доверие от 70%, които всички политически партии взети заедно не постигат на избори. Аз и екипът ми направихме така, че през последните 8 години Пазарджик се превърна в един модерен, чист, подреден и даван за пример град. Аз и екипт ми направихме така, че върнахме самочувствието на пазарджиклията. С две думи, аз и екипът ми през тези 8 години бяхме успешни, а успехът не се прощава никога! Поне в България!

Колкото и да не ми се иска да вярвам, но прочитът на събитията от началото на тази година ме почва да ме кара да  мисля и да допускам, че това, което се случва е наистина неприятен и зловещ сценарий, чието начало, беше поставено на 12 януари. Логиката на събитията следва точно това. Впоследствие всички внушения, които се направиха след този инцидент бяха в контекста на това да се внушава за неща, свързани с неприемливи и незаконни действия от покойната Татяна Стоянова, за съжаление, позволявайки си хора да правят, заемащи определени властови позиции. Няма до този момент нищо ясно и това ме кара да мисля, че тази поредица от събития, включително и продължаващите сега, ме кара да мисля, че става ясно какъв е сценарият. Аз лично не искам пи се страхувам докъде биха стигнали сценаристите.
Но, за  съжаление, наблюдавам, че се връщаме в едно време, което си мислех, че е отдавна отминало и забравено.
Това, което днес изглежда като даденост за града и общината, е плод на многогодишния мой труд и труда на всички хора, с които съм работил... което изисква огромни усилия и труд. И  не мога да разбера наистина ли има хора, които правят всичко възможно по всички изключително непочтени и некоректни начини да върнат града 8 години назад и като визия и като манталитет. Когато нямаш политически аргументи срещу определена личност, за съжаление пак влезнахме във времена, в които изкушенията да действаш по недостоен начин надделяват. Да аз съм заявил ясно, че ще участвам в политическото състезание и на този терен очаквам политическите опоненти. Но ми се иска да водим дебат за политиките и развитието на нашата местна общност, на града ни, да надграждаме това, което сме постигнали до момента, а  не да принизяваме дебата до това кой каква кола кара и в каква къща живее.

В заключение искам да кажа, че  през последните дни ми се обадиха страшно много хора и получавам подкрепа в тази ситуация. Искам да ги уверя, че докато получавам подкрепата и на жителите на нашата община, нищо и никой няма да спре в това аз и екипът ми да полагаме усилия да развиваме нашия град. Защото залогът в това предстоящо състезание е за това как ще живеем сега и в следващите години. И нека всички, които живеят тук нека си дадат отговор на този въпрос - искат ли да живеят така и в такъв град като преди 8 години или искат да живеят в град, в който живеят в днешния ден и който би могъл да стане много по-хубав в утрешния.

На излизане от кметска зала в отговор на въпрос за имотите му кметът Тодор Попов заяви, че след приключване на проверките, това ще стане известно. 


Тази страница е видяна: 3403

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 29 April 2015 - 12:39:24

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Всеки глас ще бъде чут /Празнично слово на кмета Тодор Попов/ видео
Пълен видеозапис от пресконференцията на Тодор Попов
Позравление от кмета на Пазарджик Тодор Попов
Поздрав от кмета на община Пазарджик Тодор Попов
Поздравление на кмета Тодор Попов по повод Празника на Пазарджик
Празничен поздрав от кмета на Пазарджик Тодор Попов по повод 21 май
Поздрав от кмета на Пазарджик Тодор Попов по повод Деня на Независимостта
Поздрав от кмета Тодор Попов до здравните работници в община Пазарджик
Поздравление от кмета на Община Пазарджик Тодор Попов по случай 3 март
Министър Мл. Маринов връчи плакет за заслуги на кмета на Пазарджик Тодор ПоповТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6693 сек., 1.5640 от тях за заявки.