RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Преди Европейския ден без загинали на пътя гл. инспектор Тодор Тодоров отчете тревожна тенденция

ПазарджикСтатистиката показва, че през 2014 година  броят на убитите на територията на област Пазарджик е бил 17, през 2015 година скача почти двойнто - на 32-ма, а към 20 септември броят на убитите на територията на област Пазарджик е 16, като за същия период е бил 19. 

Актуалната статистика представи  на пресконференция по повод първия Европейски ден без загинали на пътя  началникът на сектор "Пътна полиция" към ОДМВР - Пазарджик гл. инспектор Тодор Тодоров. В брифинга участва и  гл. секретар на Областна администрация Светлан Карталов. Двамата представиха  представиха дейностите на територията на региона в рамките на инициативата "Едуард" .

Гл. инспектор Тодор Тодоров заяви, че  утре няма от страна на "Пътна полиция" няма да се случи нищо по-различно от това, което извършват ежедневно - предвидени са няколко специализирани полицейски операции на територията на РУ - Пазарджик, а отделно всяко районно управление ще проведе такива операции.
"За да се помъчим, да не допуснем да има убити и ранени в утрешния първи Европейски ден без загинали на пътя", поясни гл. инспектор Тодоров.

Трябва по някакъв начин да се преборим с тази тенденция на увеличаване броя на убитите ежедневно по пътищата както на България, така и на ЕС. Това може да се постигне единствено чрез нашите съвместни, общи усилия - ние, като органи на "Пътна полиция" и всички останали участници в движението, заяви гл. инспектор Тодор Тодоров.

Светлан Карталов декларира подкрепата и активното включване в инициативата на Областна администрация. Главният секретар  представи от името на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата Апел, в който се казва:
 "Войната на пътя е предотвратима. Всички ние, водачи на превозни средства и пешеходци, велосипедисти и мотористи, заедно, с обединени усилия, можем да я спрем!
  Ние можем да запазим човешкия живот, нека не го погубваме!
  Ние можем да запазим бъдещето за нашите деца, за нашите родители, за нас!
  Нека не го убиваме!" 

Караталов препоръча от свое име всеки сам в себе си, вътре в себе си, преди да даде предписание на останалите и  да апелира за поведение, да поеме едно собствено задължение, едно обещание да не допуска нарушения на правилата, както и рисково поведение. Да се въздържа от тях, да коригира собственото си поведение, а заедно с това, давайки пример с поведнието си на пътя, да се стигне въобще до корекция и на средата.

  Партньори на ОДМВР, като водещи в провеждането на утрешната инициатаива, освен Областна администрация, са и : кметовете на общини в Пазарджишка област, РИО, РЗИ, ЦСМП, Областно Пътно управление, СБА - Пазарджик, ОС на БЧК и Областния отдел на автомобилната администрация в Пазарджик.

В утрешния ден на страницата на МВР ще има брояч, който ще показва към всеки час какво е състоянието на пътно-транспортната обстановка, броя на убитите, броя на ранените на територията на Република България.
Тази страница е видяна: 963

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 20 September 2016 - 17:58:10

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Областна администрация Пазарджик отбелязва Европейския ден без загинали на пътя - EDWARD
Пожарникарите констират тревожна тенденция
Тревожна тенденция на зачестяване на опитите за телефонни измами
Христо Тодоров, Тодор Тодоров и Кирил Чолов регистрираха Коалиция "Тодор Попов за Пазарджик"
Две жени са загинали на пътя Пазарджик-Пловдив
Димитър Петков и Тодор Тодоров с нов текст, регламентиращ ромските сватби
С почит към един от създателите на борбата в Пазарджик Тодор Диков Тодоров
Жестока катастрофа с двама загинали на пътя Пазарджик-Панагюрище
Тежък инцидент с трима загинали на пътя Пазарджик-Пловдив при Мало Конаре
Държавната ни шампионка в бадминтона и скуоша Бистра Манева има момиче, общинският съветник Тодор Тодоров - момчеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5708 сек., 1.4926 от тях за заявки.