RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Тодор Попов: Ако Варвара и Ветрен дол искат, добре дошли са

За мен е важно какво ще кажат избирателите на предстоящия референдум. Ако голям процент искат да се присъединят към Община Пазарджик, добре дошли са. Това заяви кметът на Пазарджик Тодор Попов. Той сподели, че разбира позицията на кметовете на двете села, които към момента са към Община Септември. Години наред обаче тя не отделя никакви средства за капиталови разходи в тези села. Освен това двете населени места са в близост до територията на община Пазарджик, жителите извличат ползи от предимствата, които предлага гр. Пазарджик, част от които са множество социални и икономически придобивки - средни учебни заведения, болници и институции, предлагащи административно обслужване. И не на последно място, по-големият град дава възможност за по-добра реализация на трудовия пазар, което съчетано с удобните транспортни връзки, които притежава община Пазарджик, е предпоставка за по-добър живот.

Процедурата по отделянето може да започне след като е налице подписка от най-малко 25 на сто от избирателите на населеното място до съответния общински съвет с искане за провеждане на референдум за отделяне на населеното място от съответната община и присъединяването му към съседна община. След това двата общински съвета - на Пазарджик и Септември, в едномесечен срок се произнасят задължително с мотивирано решение относно исканата промяна и го изпращат на областния управител. В двуседмичен срок той проверява законосъобразността на искането и на решенията на общинските съвети и предлага на общинския съвет на общината, от чиято територия се иска отделянето, да приеме решение за произвеждане на референдум в съответното населено място. Референдумът се произвежда при условия и ред, определени със закон. При положителен вот на избирателите, областният управител в едномесечен срок внася писмен доклад в Министерския съвет относно исканата промяна. Последният етап от процедурата е решение на Правителството, с което се предлага на президента на Република България да утвърди исканата промяна.
Кметовете на двете села са започнали процедура за проучване нагласите сред жителите на двете села за отделяне от община Септември и присъединяване към община Пазарджик. 


Тази страница е видяна: 1669

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 28 October 2014 - 13:27:06

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Стрелча посреща гостите с каменен надпис "Добре дошли"
Тодор Попов: Ние можем и без този заем, но по-добре ли ще е фирмите да не се разплатят с работниците си
Тодор Попов: Новата система за сигнали работи добре и вече са разрешени случаите по над 250 сигнала
Тодор Попов: Денят на българската община е празник на всеки един гражданин. Горд съм, че през последните години всички ние направихме така, че Пазарджик да се развива по-добре.
Тодор Попов: Няма да изневеря на себе си и няма да се откажа от това, което правим и сме доказали, че го правим добре
Трима младежи са извършили кражби от частни имоти в селата Варвара и Ветрен дол
Община Септември получи държавни имоти за изграждане на велосипедна алея между селата Варвара и Ветрен дол
Велинградчани искат да бъде премахната табела с текст "Ели Дере" на река Чепинска до Варвара
Христо Тодоров, Тодор Тодоров и Кирил Чолов регистрираха Коалиция "Тодор Попов за Пазарджик"
Военните от запаса не искат военни бази у нас, искат инкриминиране на използването на оръжие при защита на собтвеността и животаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6473 сек., 1.5668 от тях за заявки.