RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Тодор Попов: Ние можем и без този заем, но по-добре ли ще е фирмите да не се разплатят с работниците си
Пазарджик
Тези 2,2 млн. лева искаме да използваме като възможност да разплатим просрочени или стари задължения по списък, за да можем да си помогнем, тъй като до края на годината не очакваме чудеса във финансов план. Повечето пари са за благоустрояване, за чистота, за осветление и за транспорт, нещо, което обезпечава голяма част от важните дейности по отношение предоставянето на публични услуги. Тези пари се вместват в нормативите. Ние можехме да вземем и повече, но считам, че не бива да се преминават определени граници. Затова и сумата е такава.Обсъждахме това и с нашата обслужваща банка. Всяка една фактура е гледана, одобрена е. Отговаряме на всички законови изисквания за поемането на този дълг.Договорихме една година гратисен период и 5 години срок за връщане.
Силно се надявам, че през следващата година ще се поуспокоят нещата и вече от по-следващата ще се върнем към нормални икономически и всякакви други условия и тогава вече няма да имаме проблеми с връщането на тези средства. Това е практика,  която се прилага  и от други публични и частни субекти. Ние това можем да си го позволим и считам, че трябва да го направим, за да помогнем максимално и на нашите партньори, защото те също усещат напрежение, а и да съхраним нивото на публичните услуги.
Така кметът Тодор Попов аргументира пред общинските съветници предложението си за теглене на заем от 2,2 млн. лева. Той увери, че без да е в цветущо, общината е в добро финансово състояние на този етап и  не е е сред супер рисковите, като даде пример с общините Септември, Батак и Велинград.

Ние можем и без този кредит. Но по-хубаво ли е да не платим на фирмите, те да не платят на техните работници. Защото те чакат тези пари. Трябва да чакат още няколко месеца, докато не дойде изравнителната субсидия в края на януари.
Нека да бъдем отговорни. Времето, в което живеем, е напрегнато за всички. И не е лесно за никой. И всички трябва да сме солидарни. А на нас, българите ни куца солидарността.

Винаги съм бил коректен, винаги съм бил толерантен и съм уважавал мнението на другия. Но по някой път се говорят абсолютни неистини и лъжи.Тук сме, за да вършим отговорна работа, каза Попов и призова да спре разпространението на митове за многомилионни и милиардни задължения и фалити на Община Пазарджик.
 
 
 
 


Тази страница е видяна: 866

 Публикувано от: pamedia на Thursday 29 October 2020 - 19:12:53

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Тодор Попов: Имаме база, с която можем да се гордеем
Тодор Попов: Само заедно можем да постигнем онова, което искаме, да браним и отстояваме постигнатото
Тодор Попов: Ако Варвара и Ветрен дол искат, добре дошли са
Кметът за лъвчетата: Въпросът е да вярваме, че можем да се грижим по-добре за тях и да го направим
Тодор Попов: Новата система за сигнали работи добре и вече са разрешени случаите по над 250 сигнала
Тодор Попов: Този успех много задължава
Тодор Попов: Денят на българската община е празник на всеки един гражданин. Горд съм, че през последните години всички ние направихме така, че Пазарджик да се развива по-добре.
Тодор Попов: Няма да изневеря на себе си и няма да се откажа от това, което правим и сме доказали, че го правим добре
Т. Попов: Не можем да подминем въпросите как изпълняваме идеите на първите местни управници
Т. Попов: Пазарът остава в този вид до пролетта. Новият собственик ще прибира наема в същия размерТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.4991 сек., 1.3823 от тях за заявки.