RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Засилен контрол на Полицията и Пожарната преди първия учебен ден

Служителите на Областната дирекция на МВР в Пазарджик и на Регионалната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението предприеха поредица от действия и мерки за нормалното протичане на първия учебен ден. Проведени са срещи с представители на Регионалния инспекторат по образованието с кметовете на общини и населени места. Предстоят работни срещи с директорите на всички учебни заведения и детски градини в региона.

Там, където е необходимо, са направени предписания към кметовете за подобряване на пътната маркировка и сигнализация, уличното осветление, изкуствените неравности по пътя за ограничаване на скоростта и актуализиране на пътните знаци. В първия учебен ден, както и през следващите дни ще има засилено присъствие на униформени служители в района на училищата с цел недопускане на инциденти с деца идващи или отиващи си от училище.
По отношение на пътната безопасност стартира провеждането на традиционната акция „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!”.
Проведени са срещи с охранителните фирми, както и присъствие на полицейски служители при инструктажите на охранителите с конкретни указания за недопускане в сградата на лица, които нямат отношение към учебния процес, както и за предотвратяване на противообществени прояви на непълнолетни и малолетни. Засилен ще е контролът към търговците продаващи алкохол и тютюневи изделия в близост до училищата. Инспекторите от „Противопожарен контрол” при РДПБЗН-Пазарджик са извършили проверки на пожарната безопасност в сградите, особено там, където протичат строително-ремонтни дейности. Инспекцията е включила и наличието на работещи средства за пожарогасене, както и актуализиране на плановете за евакуация при възникване на инцидент.
Около 200 полицаи ще бъдат ангажирани пряко в осигуряване на пътната безопасност и охраната на обществения ред в първия учебен ден 150 ти септември.


Тази страница е видяна: 1053

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 09 September 2014 - 18:45:38

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Проверени са 90 църкви, манастири, хотели и почивни комплекси преди Великден, пътният контрол ще е засилен
Предприемачи ГЕРБ Пазарджик направиха дарение на първокласници от „Изток“ преди първия учебен ден
Полицията се "стяга" за първия учебен ден
Засилен полицейски контрол край големите магазини за спазване на противоепидемичните мерки
Къде са управляващите в първия учебен ден
По 150 лв за първия учебен ден получиха децата сираци
Филиал „Явор“ посрещна най-малките в първия учебен ден
Младежите на ГЕРБ – Панагюрище зарадваха първолаците в първия учебен ден
Народният представител Десислава Тодорова - с дарение за първия учебен ден
Поздрав от кмета Тодор Попов по случай Първия учебен денТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7778 сек., 1.6791 от тях за заявки.