RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Проверени са 90 църкви, манастири, хотели и почивни комплекси преди Великден, пътният контрол ще е засилен
   
Пазарджик
От Пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик разпространиха информация относно мерките преди и по време на Великденските празници, в която се казва:

"В навечерието на Великденските празници в Областна дирекция на МВР-Пазарджик и РД”Пожарна безопасност и защита на населението”-Пазарджик са предприети редица мерки за нормалното им протичане. Основните акценти на органите на реда са в три направления: пожарна безопасност, пътна безопасност и нормално движение по пътищата в региона, опазване на обществения ред и недопускане на престъпни посегателства.
Още от миналата седмица инспекторите от Държавен противопожарен контрол при Регионалната дирекция ”Пожарна безопасност и защита на населението” са извършили проверки на 90 църкви и манастири, както и на хотелски и почивни комплекси, където ще има организирано посещение на хора по празниците. При проверките са съставени и връчени 8 разпореждания за отстраняване на пропуски в следните направления: наличните средства за пожарогасене не са проверени за техническа изправност и необходимост от поставяне на достатъчно евакуационни табели и изправност на евакуационното осветление. Огнеборците не са констатирали сериозни нарушения на противопожарните изисквания. По време на празничното богослужение съветваме гражданите да бъдат внимателни при паленето на свещи, както и поставянето им само на установените места в храмовете. 
От изключителна важност е осигуряване на безопасността на движението. Планирано е да бъдат позиционирани допълнително полицейски екипи на най-невралгичните точки в районите на АМ „Тракия”, главните пътища Пловдив-Пазарджик-Белово-Костенец, Пазарджик-Панагюрище, Пазарджик-Пещера-Батак, Варвара-Велинград, Пещера-летовище Свети Константин. Батак- летовище „Цигов чарк”. В периода 5-9 април ще се проведе и разпоредената от ГДНП акция „Алкохол и неправоспособност”. Основните усилия на пътна и охранителна полиция ще бъде за времето на засиления трафик на 5 и 9 април, когато се очаква интензивен поток от превозни средства. 
Съвместни екипи от полицаи и пожарникари са предвидени за дежурства в близост до по-големите храмове по време на Великденското богослужение, като общо в охраната на празничната вечер са ангажирани близо 250 служители.
Особено внимание ще бъде отделено върху местата с висока концентрация на граждани: пешеходни зони, обществени пазари, търговски обекти, гари и автогари. На тези места ще има засилено полицейско присъствие с цел недопускане на посегателства върху собствеността на гражданите. Не оставяйте на лесно достъпни места портфейли, мобилни телефони, таблети поради риск от джебчийски кражби.  
Ако по време на празничните дни ще напуснете жилището си за повече време не забравяйте отключени врати, недобре затворени прозорци на тераси, санитарни помещения, неукрепени врати на гаражи и мазета. Старайте се да не разгласявате в социалните мрежи за вашето отсъствие, а нека за него да знаят само най-близките. Предупредете и съседите си за това, за да са бдителни ако чуят съмнителен шум от апартамента ви.
Предупредете възрастните си родители и близки за рисковете от телефонни измами и ги посъветвайте да не предоставят пари и ценности на непознати под какъвто и да е предлог.
При необходимост потърсете помощ на Единния европейски номер за спешни повиквания – 112.

Ръководствата на ОДМВР и РДПБЗН пожелават весели и безаварийни Великденски празници!"

 


Тази страница е видяна: 623

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 03 April 2018 - 12:00:07

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Засилен контрол на Полицията и Пожарната преди първия учебен ден
Всичките 93 църкви, храмове и параклиси са проверени за пожарна безопасност
Засилен полицейски контрол край големите магазини за спазване на противоепидемичните мерки
Проверени са 24 хижи, хотели, ресторанти и други питейни и увеселителни заведения, в които ще празнуват студентите
Преди Деня на народните будители - засилен интерес към къщата музей "Станислав Доспевски"
Найден Шопов и Гинче Караминова преди Великден посетиха с дарение деца без родителска грижа в Центъра на БЧК
РАИС е носител на почетния знак на БСК за роботизирани комплекси с металорежещи машини
Засилен пътен кнотрол от 1 до 15 юни в рамките на акция „Ваканция“
На 12 църкви са направени предписания за отстраняване на противопожарни нарушения
Само със защитна маска и ръкавици ще се влиза във велинградските църквиТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5030 сек., 1.3959 от тях за заявки.