Новина: Засилен контрол на Полицията и Пожарната преди първия учебен ден
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
Tuesday 09 September 2014 - 18:45:38


Служителите на Областната дирекция на МВР в Пазарджик и на Регионалната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението предприеха поредица от действия и мерки за нормалното протичане на първия учебен ден. Проведени са срещи с представители на Регионалния инспекторат по образованието с кметовете на общини и населени места. Предстоят работни срещи с директорите на всички учебни заведения и детски градини в региона.Там, където е необходимо, са направени предписания към кметовете за подобряване на пътната маркировка и сигнализация, уличното осветление, изкуствените неравности по пътя за ограничаване на скоростта и актуализиране на пътните знаци. В първия учебен ден, както и през следващите дни ще има засилено присъствие на униформени служители в района на училищата с цел недопускане на инциденти с деца идващи или отиващи си от училище.
По отношение на пътната безопасност стартира провеждането на традиционната акция „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!”.
Проведени са срещи с охранителните фирми, както и присъствие на полицейски служители при инструктажите на охранителите с конкретни указания за недопускане в сградата на лица, които нямат отношение към учебния процес, както и за предотвратяване на противообществени прояви на непълнолетни и малолетни. Засилен ще е контролът към търговците продаващи алкохол и тютюневи изделия в близост до училищата. Инспекторите от „Противопожарен контрол” при РДПБЗН-Пазарджик са извършили проверки на пожарната безопасност в сградите, особено там, където протичат строително-ремонтни дейности. Инспекцията е включила и наличието на работещи средства за пожарогасене, както и актуализиране на плановете за евакуация при възникване на инцидент.
Около 200 полицаи ще бъдат ангажирани пряко в осигуряване на пътната безопасност и охраната на обществения ред в първия учебен ден 150 ти септември.Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.7481 )


Време за изпълнение: 0.1036 сек., 0.0209 от тях за заявки.