RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Енергоспестяващи щори и течна изолация демонстрират на Международния технически панаир в Пловдив
    Енергоспестяващи щори, изработени по технология на НАСА, ще бъдат демонстрирани на Международния технически панаир, който ще се проведе от 29 септември до 4 октомври 2014 г. в Пловдив. Топлоизолационният материал идва за първи път на нашия пазар и ще се конкурира на изложението с над 40 иновативни продукта. 
щори енергоспестяващи,     Щорите се монтират по различен начин през зимата и лятото, тъй като едната повърхност отразява топлина, а другата да я концентрира и излъчва. Така предпазват от студ и жега, съкращават  почти два пъти разходите за отопление и за охлаждане, а икономическият ефект  достига  40–60%  в зависимост от годишното време и площта на помещението, твърдят от фирма „Спектър инвест БГ“, официален дистрибутор на  корпорацията «Eedr”, САЩ.
    Енергоспестяващите изделия отново са сред най-атрактивните експонати на Есенния панаир. Акцентът е върху достъпните и лесно приложими решения.     За първи път се представя и течната топлоизолация за вътрешни стени и тавани, която се нанася като латекс, но предпазва от конденз и мухъл. Тя е разработена от българската компания „Изомакс“.
    Няколко варианта за домашна електроцентрала предлага фирма „Пестим енергия“.  Тя показва  ветрогенератори за монтаж на покрива или в двора, съоръжения за добиване на енергия от слънцето, компактен комплект от соларен колектор и бойлер, инфрачервени уреди за отопление на открито.
    Системата за захранване на двигатели от слънцето е хитовият продукт на „Електроинвент“. Тя създава мощност от 0.75 до 19 киловата, стартира се автоматично в  зависимост от слънчевата радиация.
    Намаляването на енергийните разходи е залегнало и при конструирането на новата фамилия електрически платформи на „Балканкар Рекорд“. Промените удължават пробега с едно зареждане на батерията. Така се дава възможност на фирми, кандидатстващи за финансиране по  европейски програми за енергийна ефективност и зелена икономика, да се оборудват с техника, намаляваща енергийните и производствени разходи, обясняват от фирмата. Тя демонстрира  и екологична фамилия мотокари, които   съответстват  на световните изисквания за екологичност на отработените газове и изразходват по-малко горива в сравнение с използваните досега.
    Екотенденциите, застъпени в експозициите на много компании, се доразвиват в Дните на зелената енергия, които се провеждат традиционно в рамките на Есенния панаир по инициатива на Енергийна агенция Пловдив.
    Изложители от 37 държави са подали заявки за участие в 70-ото издание на най-големия делови форум за инвестиционни стоки и технологии в Югоизточна Европа, организиран от Международен панаир Пловдив. Те ще покажат най-новите си разработки  в специализираните изложби „Акватех“ (за технологии и управление на водите), Аутотех“ (за транспорт и автосервизно оборудване), „Елтех“ (за електроника и електротехника), „Енеко“ (за енергетика и екология), „Инфотех“ (за информационни технологии), „Машиностроене“, „Стройтех“ (за строителни материали, машини и технологии), „Интермин експо“ (за минната индустрия), „Химия“.


На снимката: Енергоспестяващите технологии и техника са сред най-атрактивните експонати на Международния технически панаир в Пловдив. 


Тази страница е видяна: 589

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 10 September 2014 - 12:04:01

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Шампионат за строители стартира на Международния технически панаир в Пловдив
Роботи за чистене и косене са сред хитовите експонати на Международния технически панаир в Пловдив
Най-новите видео игри събират геймърския елит на Балканите в Международния технически панаир
Близо 600 компании от 40 държави участват в 73-тия Международен технически панаир в Пловдив
РАИС представя четири машини на международния панаир в Пловдив
САМ КИНТИ и РАИС представиха производствената си продукция на Пловдивския технически панаир
Бойлери за парно показват на Есенния панаир в Пловдив
Изложение за авточасти с 10 шоу програми в Международен панаир Пловдив
Инструменти за финансиране представят на Есенния панаир в Пловдив
Виртуози на волана правят нощно шоу в Международен панаир ПловдивТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.2373 сек., 1.1898 от тях за заявки.